• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
22 січня — День Соборності України

22 січня — День Соборності України

22 січня 2023 року на університетській площі, біля пам’ятника Володимирові Винниченку, відбулися традиційні урочистості з нагоди Дня Соборності Української Держави.

На площі зібралися керівники міста і області, представники громадських організації та державних установ, волонтери, військові, студенти та працівники закладів вищої освіти, представники ЗМІ, гості і мешканці міста. Вони поклали квіти до пам’ятника одного із батьків-засновників української державності Володимира Винниченка та висловили одностайну віру у Свободу та Перемогу України, у її мирне і щасливе майбутнє.

Як сказав голова ОВА Андрій Райкович: «Під час війни такі дати набувають особливого значення. Українці, як ніколи, об’єднані єдиним бажанням – жити в соборній, незалежній, вільній країні. За це кращі сини та дочки кладуть свої життя».

За словами ректора ЦДУ Євгена Соболя: «Такою єдиною, такою монолітною і, як не дивно, сильною, Україна й українці, мабуть, ще ніколи не були. А головне - такими близькими до мети: позбутись всього чужого й нав’язаного і заявити про себе світові, як про сильну самобутню націю.

Коли я бачу, як люди гуртуються, щоб організувати купівлю оборонної техніки чи забезпечити вояків медикаментами й обмундируванням, коли спостерігаю, як навіть діти беруться поруч з рятувальниками розбирати завали у пошуках постраждалих, коли в школах і дитсадках плетуть маскувальні сітки, я як ніколи відчуваю, що ми усі - одне ціле. Ця дика війна тільки ще більше нас зцементувала».

Разом — ми сильні! Україна неодмінно переможе! Слава Україні! Слава ЗСУ!

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись