• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
На базі ЦДПУ відкрито Центр українсько-європейського наукового співробітництва

На базі ЦДПУ відкрито Центр українсько-європейського наукового співробітництва

23 червня 2022 року Україні був наданий статус кандидата на вступ до Європейського Союзу, що вкотре юридично закріпило євроінтеграційний вибір Українського народу, який він продовжує відстоювати дипломатичними шляхами та зі зброєю у руках.

З перших днів війни наукова та освітня спільнота Європейського Союзу дієво та цілеспрямовано підтримувала різноманітними соціальними, науковими, видавничими, освітніми проєктами українські заклади вищої освіти та їхніх співробітників, зокрема і Центральноукраїнський державний педагогічний університет імені Володимира Винниченка.

Логічним та послідовним кроком з метою збільшення кількості євроінтеграційних проєктів університету стало урочисте відкриття Кіровоградського обласного відділення Центру українсько-європейського наукового співробітництва на базі нашого університету, що відбулося 9 листопада 2022 року. У цей день також був підписаний Меморандум про співпрацю з головою наглядової ради організації, кандидатом економічних наук, засновником та директором Видавничого дому “Гельветика” Олегом Павловичем Головком.

Пріоритетними напрямами діяльності Центру українсько-європейського наукового співробітництва є допомога вченим України в участі в міжнародних наукових конференціях і в науково-педагогічних стажуваннях, які відбуваються на території країн Європейського Союзу, вивчення досвіду діяльності закладів вищої освіти та суб’єктів публічного адміністрування у сфері освіти й науки держав Європейського Союзу щодо організації освітнього процесу у вищих школах і щодо наукової діяльності. 

Як зазначив ректор університету Євген Соболь«Щиро радий, що співробітники університету отримають нові можливості у євроінтеграційній сфері, яка буде всебічно підтримуватися державою та її народом протягом найближчих років»

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись