• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
Спільна і невпинна робота — запорука розвитку ЦДУ

Спільна і невпинна робота — запорука розвитку ЦДУ

У наші буремні часи та у контексті зміни профілю Центральноукраїнського державного університету ім.В.Винниченка, перетворення його на класичний університет, триває активна робота керівництва та колективу щодо формування стратегії розвитку університету, підвищення якості освітньої діяльності, активізації наукових досліджень, зростання рейтингових позицій закладу.

Відбуваються систематичні зустрічі з керівниками кафедр, на яких обговорюються найрізноманітніші питання, що стосуються перспектив їхнього розвитку. Метою цих зустрічей є виявлення можливих проблемних місць, а також потреб кафедр у сприянні з боку ректорату. Які освітні спеціальності працюють і доводять свою ефективність, які потребують корекції чи удосконалення, які варто розробити і ліцензувати у майбутньому. Як кафедра бачить свій науковий потенціал, у чому потребує допомоги, що могло б покращити наукові показники викладачів. Усі ці питання детально пропрацьовуються, обговорюються, дискутуються під час нарад із завідувачами кафедр, деканами, фахівцями науково-методичного відділу, відділу забезпечення якості освіти та цифрового супроводу освіти тощо.

Як зауважив ректор університету Євген Соболь: «Університет йде в ногу з часом, відповідає запиту абітурієнтів і ринку праці. Науковий колектив генерує ідеї, які підвищують якість отриманої в ЦДПУ освіти.
Зараз проходить низка таких брейнстормінгів, де обговорюємо концепцію розвитку закладу. Керівники кафедр, викладачі висловлюють свої бачення освітнього процесу, потім формуємо програму дій. Нові спеціальності, нові підходи у викладання — ось те, над чим наразі працюємо».

Одні з останніх зборів довелося завершувати у сховищі. Та навіть повітряні тривоги не стануть на заваді людям, що хочуть і вміють працювати, змінювати себе і свої підходи, удосконалювати і розвивати вищу освіту в Україні.

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись