• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

28 червня — День Конституції України

28 червня 1996 року Верховна Рада України, спираючись на багатовiкову iсторiю українського державотворення i на основi здiйсненого українською нацiєю права на самовизначення, вiд iменi українського народу прийняла Конституцiю − Основний Закон України.

Історія вітчизняного конституціоналізму налічує вже понад три століття. Наша перша Конституція, відома як Конституція Пилипа Орлика, прийнята в 1710 році, була однією з перших не лише у Європі, а й у світі. Це наш привід для гордості, адже це підтверджує, що Україна – держава з багатовіковою історією.

Конституція, прийнята незалежною Україною, після років дискусій, стала точкою опори, конкретним втіленням прав та обов’язків нашого народу.

Одним із конституційних обов'язків кожного громадянина є захист Вітчизни, бо оборона країни одна із найважливіших функцій держави. Це справа всього народу.

Нині з нами увесь світ, коли славні Збройні Сили України, незалежний український народ, всі ми разом вже 8 років і 125 днів героїчно боремось за нашу землю, за українську державу.

f6    f3 1 

Сьогодні на університетській площі у супроводі Військового оркестру Кіровоградського гарнізону та за участю працівників управління ДСНС в області відбулося покладення квітів до пам’ятника одному із фундаторів української державності, відомому політичному діячеві, першому керівнику українського уряду, нашому землякові Володимиру Винниченку. На заході також виступив народний хореографічний ансамбль «Світанок».

Участь у зібранні взяли очільники міста і області, керівники силових структур, представники органів місцевого самоврядування і духовенства, військові та волонтери.

З нагоди відзначення Дня Конституції України начальник Кіровоградської обласної військової адміністрації Андрій Райкович та голова обласної ради Сергій Шульга вручили державні нагороди України та почесні відзнаки Кіровоградської області. Подяки та нагороди вручили також заступник Кропивницького міського голови Олександр Мосін та секретар Кропивницької міської ради Олег Колюка.

f2    f5 

Крім того, під час святкового заходу відбулася церемонія урочистого спецпогашення унікальної марки «Укрпошти», вже третьої від початку російського вторгнення.

Ця марка глибоко символічна. На малюнку – дитяча мрія одинадцятирічної Софійки Кравчук із Волині про щасливе майбутнє України та найбільший у світі літак "Мрія", який летить до зірок. Цією маркою ми говоримо всьому світу, що Україна житиме! Україна переможе! Бо можна знищити літак, але знищити українську мрію — неможливо.

З Днем Конституції! Слава Україні!

f3

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись