• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
У ЦДПУ відбувся онлайн-тренінг на тему

У ЦДПУ відбувся онлайн-тренінг на тему "Безпекова ситуація в Україні та дотримання правил поводження у разі виявлення вибухонебезпечних предметів та хімічної атаки у військовий час"

10 травня 2022 року в університеті за ініціативи факультету педагогіки, психології та мистецтв відбувся захід, присвячений актуальним питанням безпеки громадян в умовах воєнного стану.

За словами ректора університету, професора Євгена Соболя, така розмова із фахівцями Державної служби надзвичайних ситуацій сьогодні актуальна як ніколи: «Як і в будь-якому закладі вищої освіти, освіта в нашому університеті завжди передбачала курс з безпеки життєдіяльності, де, зрозуміло, обговорювалися і теми про вибухонебезпечні чи хімічно агресивні речовини. Проте після 24 лютого ми почали жити в нових реаліях. Сьогодні розтяжка у лісі чи квартирі, на дитячій іграшці – не теорія, це біда. Її жертвами вже стали чимало людей. Наш регіон завдяки Збройним Силам України, не бачив ворожого чобота, але в нашому спільному домі – в Україні – творять злочини посланці диктатора, і ми маємо уміти реагувати на ці небезпеки, щоб уберегти своє життя і життя оточуючих людей».

Під час онлайн-зустрічі в режимі реального часу виступили сапер піротехнічного відділення групи піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спецпризначення ГУДСНС України у Кіровоградській області Андрій Геннадієвич Дмитрієнко, головний фахівець відділу інженерно-технічних заходів та оповіщення управління організації заходів цивільного захисту ГУДСНС України у Кіровоградській області Микола Вадимович Сурков та заступниця начальника відділу соціально-гуманітарної роботи та психологічного забезпечення ГУДСНС України у Кіровоградській області Євгенія Русланівна Погрібна.

На завершення тренінгу гості закладу відповіли на запитання студентів та викладачів ЦДПУ, що їх вони лишали в чаті трансляції.

Запис стріму заходу доступний для перегляду та поширення серед учнів загальноосвітніх навчальних закладів та студентів вузів, а також серед працівників державних та громадських організацій.

Будьте уважні, зберігайте пильність та дбайте про свою безпеку та безпеку оточуючих людей. 

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись