• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

День єднання українського народу відзначили на факультеті математики, природничих наук та технологій

16 лютого 2022 року, особливий день – День єднання, метою якого є забезпечення консолідації всіх громадян України.

Відповідно до Указу Президента України від 14 лютого 2022 року № 53/2022 «Про невідкладні заходи щодо консолідації українського суспільства», у цей день в Україні було сплановано такі заходи:

  • підняти державний прапор України на будинках і спорудах в усіх населених пунктах;

  • виконати о 10.00 державний гімн України;

  • провести відповідні іміджеві заходи в закордонних дипломатичних установах України, спрямовані на єднання та підтримку України.

День єднання Україна відзначала вперше. Студенти та співробітники факультету математики, природничих наук та технологій долучилися до урочистостей, узявши участь у ході з нагоди Дня єднання. Найголовніший меседж – Україна – єдина і неподільна держана – об’єднав сотні містян.

Також на факультеті математики, природничих наук та технологій провели годину спілкування на тему «Інформаційна та гібридна війна як загроза сучасній Україні». Спікером став кандидат політичних наук, доцент, експерт-консультант у галузі політичних технологій і політичного піару Руслан Вікторович Стадніченко. Доповідач охарактеризував сучасне суспільно-політичне становище України, висвітлив особливості міжнародних відносин та окреслив перспективи їх подальшого розвитку. Руслан Вікторович приділив окрему увагу проблемі гібридної війни, пояснив, як убезпечити себе та рідних від негативного впливу фейкової інформації, яка останнім часом інтенсивно заполонила Інтернет-простір.

Учасники конференції мали змогу поставити питання експерту та відразу отримати на них відповідь. Таке спілкування є важливим для розвитку інформаційної культури майбутнього фахівця в умовах сьогодення.

Інформацію підготували представники студентського самоврядування
та заступник декана О.М.Трифонова

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись