• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
В ЦДПУ вшанували День Соборності України

В ЦДПУ вшанували День Соборності України

22 січня 1919 року був проголошений універсал про об’єднання Української Народної республіки та Західноукраїнської Народної республіки – у єдину і неподільну, соборну державу. Документ став підсумком тривалого й буремного процесу становлення української нації, втіленням багатовікової мрії та прагнення українського народу бути господарем на власній землі, жити в мирі та злагоді із собою та сусідами.

З нагоди Дня Соборності України на університетській площі відбувся мітинг, що вже став щорічною традицією, — викладачі, студенти, містяни, керівники міста і області зібралися разом, щоб віддати шану одному з «батьків» Акту Злуки — Володимирові Винниченку, ім’я якого ось уже протягом 30 років носить Центральноукраїнський державний педагогічний університет.

Як і сто років тому, сьогодні українцям знову доводиться відстоювати своє безсумнівне право на свою державу — самостійну та незалежну.
Хай наші слова, вчинки та здобутки щодня допомагають розбудовувати наш спільний дім, аби кожен з нас міг з гідністю сказати: я є українець і пишаюся цим!
Хай завжди буде «в своїй хаті своя й правда, і сила, і воля»!
Слава Україні! Героям Слава!

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись