• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Відбулася презентація Інноваційного кластеру «Регіональний інноваційний HUB «RInnoHUB»

13 грудня 2021 року до Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені В. Винниченка завітав голова Миколаївського обласного фонду підтримки підприємництва Володимир Євстєєв з презентацією Інноваційного кластеру «Регіональний інноваційний HUB «RInnoHUB».

На зустрічі були присутні ректор університету Євген Соболь, керівник кластеру Володимир Євсєєв, проректор з наукової роботи Лілія Клочек, голова Кропивницької РДА Віталій Пастушенко та регіональний координатор проекту “Інноваційний кластер RInnoHUB” в Кіровоградській області Тетяна Котенко.

f101 

Присутні обговорили напрями подальшої співпраці у сфері інноваційної освіти та спільних проектів.

f102

Як зазначив Володимир Євсєєв, основною метою організації є збільшення у регіоні успішних стартап-проектів.  

“Студенти університету або інших вишів, які мають ідеї, але не знають, до кого звернутися, з ким порадитися – відтепер зможуть приходити сюди зі своїми проєктами та ідеями. Тут їм допоможуть оформити всю необхідну документацію, будуть консультувати для того, щоб мрії втілились у реальність. Таким чином, ми допомагаємо створювати стартапи,  які можна потім випускати на світовий ринок, що дає можливість створювати у себе на батьківщині нові робочі місця, платити податки та робити так, щоб у нашої молоді не було тотального бажання виїжджати з  країни», – повідомив Володимир Євстєєв.

f103

Після того, як представники Інноваційного кластера навчать генерувати власні ідеї та перетворювати їх у стартапи, організація шукатиме відповідний грант, звідки можна залучити кошти.

 “Це можуть бути міжнародні чи національні конкурси, краудфандингова технологія, яка дозволяє залучати гроші. Є дуже цікаві приклади українських стартапів, які вийшли на міжнародний рівень”, — каже Володимир Євсєєв.

Всі охочі зможуть отримати консультації як представників організації, так і викладачів університету.

f104 

Після перемовин відбулася презентація та урочисте відкриття філії Інноваційного кластеру на базі ЦДПУ ім. В. Винниченка.

“Сьогодні ми започаткуємо справу, яка сприятиме розвитку бізнесу в регіоні і буде прикладом для органів державної влади, органів місцевого самоврядування. Переконаний, що наразі освітні заклади мають працювати в тандемі з відповідними практичним структурами. Вже маємо певні напрацювання, заключаємо договори з ОТГ. Але в перспективі хотілося б реалізувати й такий інноваційний напрямок», — зазначив Євген Соболь.

f105

Також Інноваційний кластер RInnoHUB передав ЦДПУ 3D-принтер та інше обладнання, яке студенти використовуватимуть в процесі навчання.

Джерело: https://pulse.kr.ua/society/zbilshennia-uspishnykh-startapiv-u-kropyvnytskomu-v-tsdpu-prezentuvaly-inovatsijnyj-klaster-foto/

f106

f107

f108

f109

f110

f111

f112

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись