• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
ЦДПУ ім. В. Винниченка взяв участь у черговому етапі проєкту «Зміни педагогічних факультетів та університетів у ХХІ столітті»

ЦДПУ ім. В. Винниченка взяв участь у черговому етапі проєкту «Зміни педагогічних факультетів та університетів у ХХІ столітті»

У міжнародному проєкті, організованому університетом імені Масарика, м. Брно, Чехія, беруть участь 20 закладів вищої освіти України. Він має на меті обмін досвідом щодо трендів та перспектив вищої освіти у Європі, акредитації різноманітних навчальних програм, підвищення освітньої мобільності, диджиталізації освіти, створення та успішної реалізації міжнародних проєктів, використання нових технологій та підходів до підготовки майбутніх педагогів. Окремий блок проєкту присвячений розвитку дистанційної освіти та якісного і ефективного навчання в умовах COVID-19.

Участь університету у програмі ініційована керівницею наукового та міжнародного відділу університету Анною Ляшук ще  у 2019 році, проте пандемія COVID-19 внесла свої корективи і проєкт, який передбачав живе спілкування представників педагогічних університетів України та Чехії, перейшов в режим онлайн. Зокрема,  взимку 2021 року один з етапів проєкту відбувався у вигляді дистанційного курсу доповідей та обговорень актуальних тем. Тоді у стажуванні взяли участь викладачі кафедри природничих наук та методик їхнього навчання д.пед.н., професор Садовий М. І., д.пед.н., доцент Плющ В. М., д.пед.н., доцент Трифонова О. М., к.пед.н., завідувач лабораторіями методики навчання фізики Соменко Д. В. 

З 10 до 15 жовтня представники Центральноукраїнського державного педагогічного університету ім. В. Винниченка взяли участь у навчальній поїздці до Чехії за напрямком «Стратегія і тренди, що підтримують розвиток і модернізацію університетів».

Делегація викладачів університету на чолі з ректором університету доктором юридичних наук, професором Є.Ю. Соболем та проректором з наукової роботи, доктором філологічних наук, професором С.П. Михидою відвідали міста Брно та Злін, зокрема Педагогічний факультет Університету імені Масарика й Університет імені Томаша Баті, та взяли активну участь у програмі, запропонованій організаторами проєкту.

Упродовж вкрай насиченого тижня учасники навчальної поїздки мали можливість ознайомитися зі структурними підрозділами університету та факультету: відділом зовнішніх зв’язків, що займається маркетингом Педагогічного факультету; Кар’єрним центром університету імені Масарика, що опікується працевлаштуванням студентів та випускників, інноваційно-науковим середовищем, навчальними лабораторіями, відпочинковими та творчими локаціями університетів, бібліотекою Університету імені Томаша Баті тощо.

Крім того, делегати прослухали доповіді про студентські проєкти та їхнє значення у контексті суспільної ролі університету, HR Award як інструмент модернізації особистої політики та культивації академічного середовища, дослідницькі проєкти як частину науково-творчої діяльності факультету гуманітарних студій Університету імені Томаша Баті, а також взяли участь у дискусії «Оцінка середовища українських університетів».

Під час візиту ректор університету Євген Соболь мав зустрічі з керівництвом університетів та факультетів, на яких були обговорені шляхи налагодження співпраці між навчальними закладами, зокрема програми академічного обміну для студентів та викладачів.

Підсумкова конференція за результатами міжнародного проєкту «Зміни педагогічних факультетів та університетів в ХХІ столітті» відбудеться 15 листопада 2021 року в Національному педагогічному університеті імені М. Драгоманова.

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись