• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

V МІЖНАРОДНИЙ ФОРТЕПІАННИЙ КОНКУРС СЕРЕД СТУДЕНТІВ ПЕДАГОГІЧНИХ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДІВ ART-KLAVIR

22-25 квітня 2014 року відбувся П’ятий Міжнародний фортепіанний конкурс серед студентів педагогічних навчальних закладів Art-Klavir. Мета конкурсу – розвиток і підтримка виконавської культури студентської молоді,   виявлення творчих і талановитих студентів, здатних продовжувати концертно-виконавську і музично-просвітницьку діяльність на високопрофесійному рівні. У межах конкурсу відбувся обмін досвідом та обговорення виконавських проблем викладання музичного мистецтва в закладах освіти, а також можливості поширення пропаганди фортепіанної спадщини композиторів світової та національної шкіл. До складу журі увійшли відомі науковці та організатори музично-педагогічної освіти в Україні та закордоном.

Конкурс проходив на базі Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова. Це один із найсильніших вищих педагогічних закладів держави. Сьогодні він є науковим центром сучасної вищої педагогічної освіти України. В університеті загалом навчається 20 тисяч студентів.

У цьому році конкурс присвячений видатним композиторам – С. Рахманінову і Е. Грігу, ювілей яких відзначає вся музична спільнота. Проведення конкурсу  “Art-Klavir” стало чудовою традицією підтримки обдарованої молоді популяризації світової та національної класики, кращих добутків сучасних композиторів різних національних шкіл.

22 квітня відбулося Урочисте відкриття конкурсу та жеребкування. Атмосфера була теплою та творчою. Перший тур пройшов на високому рівні. Всього брали участь 12 піаністів різних країн. Це представники Білорусії, України,Сербії, Росії. Усі учасники були достойними конкурентами.

Перед другим туром у конкурсантів відкрилося «друге дихання». Цей тур пройшов з піднесеним настроєм та на високій емоційній ноті. Студенти мистецького факультету нашого університету Олександра Сербул та Дар’я Дивляш, які є вихованцями доцента кафедри музично-теоретичних та інструментальних дисциплін Н.В. Свещинської, отримали найвищі нагороди.

Варто зазначити, що студентка ІV курсу Олександра Сербул за досягнення у науково-дослідній діяльності нагороджена грамотою ректорату Кіровоградського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка.

Інформація надана ректоратом

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись