• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

ХІХ міжнародна конференція викладачів англійської мови.

25-26 квітня 2014 року Кіровоградський державний педагогічний університет імені Володимира Винниченка, а саме факультет іноземних мов, став місцем зустрічі викладачів англійської мови майже з усіх областей України, а також зі Сполучених Штатів Америки та Білорусії. Неурядова Асоціація викладачів англійської мови (TESOL), яка працює по всьому світу, об'єднує активних професіоналів у сфері викладання англійської мови і в Кіровоградській області. Конференція стала можливою завдяки сприянню Регіонального відділення з питань викладання англійської мови при Посольстві США в Україні та неурядової Асоціації викладачів англійської мови (TESOL) та її обласного лідера в Кіровоградській області – кандидата філологічних наук, старшого викладача кафедри германської філології Кіровоградського державного педагогічного університету імені Володимира ВинниченкаОлени Володимирівни Гундаренко, яка виборола право на проведення конференції саме в нашому вузі.

Пленарне засідання конференції відкрив проректор з наукової роботи КДПУ ім. В. Винниченка, професор М.І. Садовий, який привітав учасників та наголосив на важливості конференції для освітнього та наукового середовища викладачів англійської мови в університеті та області. Професор М.І. Садовий відзначив, що КДПУ ім. В.Винниченка пишається випускниками програм академічних та професійних обмінів, які працюють на факультеті іноземних мов. Серед них – професор О.М. Білоус, доценти Н.В. Іваненко, Т.О. Дацька, І.А. Лівицька, А.М. Ляшук, Г.О. Ющенко, А.Л. Міщенко та ін. З вітальним словом до учасників конференції звернувся і декан факультету іноземних мов, Заслужений працівник освіти України, професор О.М. Білоус.

Виступ голови Регіонального відділення з питань викладання англійської мови при Посольстві США в Україні Джерольда Франка можна по-праву вважати ключовим виступом пленарного засідання. Саме Дж.Франк наголосив на прикладному значенні конференції: «Аналіз процесу та методів викладання англійської мови: їх ефективність та шляхи їхнього удосконалення».

Учасники конференції ефективно працювали в секціях, обговорювали актуальні проблеми викладання англійської мови на сучасному етапі глобалізації, а також окреслили шляхи трансформації та уніфікації освітніх вимог до навчання англійської мови з метою модернізації сучасної системи викладання як на університетському, так і на шкільному рівні.

Завершився перший день конференції святковим концертом, в якому взяли участь найталановитіші студенти факультету іноземних мов та провідні музичні та танцювальні колективи університету. 

Інформація надана оргкомітетом конференції та науково-дослідною частиною КДПУ ім.В.Винниченка.

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись