• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

День птахів в бібліотеці

1 квітня уся світова спільнота відзначає Міжнародний день птахів, до святкування якого залучилася також і Кіровоградська обласна універсальна наукова бібліотека ім. Д.Чижевського. О 14. 00 в приміщенні бібліотеки відбулося відкриття фото-виставки «Птахи рідного краю», автором якої є Сергій Рижко – криворізький фотограф. Виставку відвідали студенти 15 групи природничо – географічного факультету.

Працелюбний і скромний фотограф вже близько 5 років пробує себе в жанрі анімалістики. Фото птахів -  нелегка справа, задля якої Сергій по декілька годин висиджує у засідках під маскуванням. Фотограф відзначає, що в нього часто опускалися руки, але він витримав і став переможцем конкурсу природної фотографії, провів вже десятки виставок своїх робіт, показавши всім охочим свій «орнітологічний рай»

Відкриття виставки супроводжувалося бесідою з Сергієм, презентацією найкращих фотографій, і виставкою книг про птахів, яку організували працівники бібліотеки.

На фотографіях ми мали змогу побачити різноманітні види птахів: чаплі, щогли, мухоловки, кам`янки, сойки, горлиці, та інші найяскравіші представники цього класу.

Виставка триватиме до 1 травня. Наукова бібліотека ім. Чижевського запрошує всіх бажаючих заглибитися у неймовірний світ птахів.

Паралельно у бібліотеці відбуваються і інші цікаві виставки, а саме: виставка історичного гончарства «Цвітне», виставка «Металеві метаморфози» та захоплююча «Котяча» виставка.

Бібліотека допомагає нам відкривати нові грані в собі і в навколишньому світі. 

Інформація надана ректоратом.

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись