• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Зустріч з доктором Брояном Керелессом – професором з Німеччини

17 березня 2014 року науковим відділом університету було орагнізовано зустріч завідувачів кафедр з доктором наук, професором, проректором з наукової роботи Флензбурзького університету (Німеччина) Брояном Керелессом.

У ході зацікавленої розмови завідувачі кафедр мали змогу ознайомитись не лише з формальними вимогами Болонського процесу, які діють в Європі, а й з організацією навчального процесу в університетах Німеччини, Великої Британії, Франції, порівняти підходи до оцінювання якості знань студентів КДПУ ім. В.Винниченка та університетів Західної Європи. На думку професора Брояна Керелесса, який викладає в нашому університеті в рамках гранту фонду Гердара, студенти КДПУ ім. В.Винниченка мають конкурентноздатні знання, відрізняються наполегливістю і вільно можуть працювати в Європі за умови володіння іноземними мовами.

Європейський досвід ранжування університетів доводить необхідність  формування рейтингів ВНЗ третіми сторонами, які є фінансово незалежними від профільного Міністерства. Основна відмінність між європейськими та українськими рейтингами університетів полягає в тому, що крім традиційних показників враховуються такі як: орієнтація на студента, ступінь “доступності” викладачів для студентів, вартість навчання на бакалавраті, рівень задоволеності студентів навчальним закладом, наявність та ефективність он-лайн курсів та можливість дистанційного навчання.

Зустріч завершилася активним обговоренням особливостей систем освіти, які виявилися багато в чому спільними як для України, яка адаптовує свою систему вищої освіти до європейських кваліфікаційних рамок, так і для  країн Європи, які вже пройшли етап адаптації національних систем освіти до  Болонського процесу.

Інформація надана науково-дослідною частиною КДПУ ім.В.Винниченка

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись