• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Шевченків ювілей: літопис подій

200-ліття великого пророка, поета та художника Тараса Григоровича Шевченка – свято усього українського народу. Кіровоградський державний педагогічний університет імені Володимира Винниченка з нетерпінням, як і кожний рік, очікував дня народження народного генія й підготував ряд заходів до його ювілею. Було проведено конкурс декламаторів віршів Шевченка, конкурси на кращу студентську науково-творчу роботу, Всеукраїнська студентська наукова конференція.

Апогеєм святкувань став концерт за участю окремих студентів з різних факультетів, колективів мистецького факультету та молодіжного центру. Лунали і сильні рядки поезії, і пісні, й мелодії. Декламували вірші лауреати обласного конкурсу Валерія Руссу та Олександра Крикун і володарка гран-прі конкурсу Ксенія Ноговіцина. Зачарував своєю грою на скрипці студент мистецького факультету Олександр Шерстюк. Одним цілим музичним організмом був оркестр народних інструментів «Степові зорі» та народний хор «Дивоспів» (керівники З.М. Стукаленко та Н.Т. Мєдвєдєва). Затамувавши подих глядачі слухали музичні твори написані на слова Т. Шевченка, а саме: «Зоря моя вечірняя», солісти Тетяна Михайліна і Тетяна Кондратенко, «Утоптала стежечку» солісти Надія Гевель та Олена Табак. Особливо публіка вподобала хоровий твір написаний композитором В. Захарченком «Вітре буйний», де заспівувала солістка Національного заслуженого академічного народного хору України імені Г. Верьовки Оксана Сергєєва. І дійсно, їх спів – просто диво. А твір «Реве та стогне Дніпр широкий» у виконанні того ж хору «Дивоспів» та оркестру «Степові зорі» глядачі слухали стоячи.

Другого 200-ліття вже не буде, і це свято наш університет вшанував належним чином. Ми не забуваємо і шануємо нашого Т. Шевченка і це є нашою спільною справою, яка об’єднує нас в одне ціле, в одну родину. «За вас правда, за вас слава і воля святая!»

Крикун Олександра, студентка 3 курсу ФФЖ

Інформація надана мистецьким факультетом

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись