• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

ПІСНЯ НА ДОБРО

День Святого Миколая – ще одна яскрава дата у калейдоскопі передноворічних святкувань. Тепле таке свято, сімейне. Це той день, коли навіть дорослі хочуть зазирнути під подушку, і побачити там солодкий подаруночок від Миколая. Приємно повернутися спогадами у найтепліші миті свого дитинства, які гріють нас навіть у  найлютіші зими. Тож залишаються ці хвилини у нашій душі навіки: спогадом, казкою, музикою та піснею…

Таким подарунком 19 грудня, на день Святого Миколая, став концерт «Пісня на добро», що проходив в рамках традиційного музичного проекту «Мистецтво настрою». Народний жіночий ансамбль «Оріана», керівником якого є кандидат педагогічних наук, доцент, відмінник освіти України Інга Шевченко та народний оркестр популярної, класичної та сучасної української музики «Юність» під керівництвом  заслуженого працівника культури України, доцента, почесного професора університету Геннадія Бродського, підготували цей музичний проект для студентів та викладачів університету, учнів та вчителів педагогічного ліцею, усіх, хто у цей святковий день вирішив доторкнутися до краси справжньої української пісні. Варто відзначити велику підтримку з боку ректорату університету, а також профспілкового комітету студентів і молодіжного центру університету, які постійно підтримують подібні творчі задуми.

Справжнє свято Голосу і Краси влаштували для нас талановиті співаки та музики. Недарма кажуть, що українська душа не лише загадкова, але й надзвичайно співоча. Так, студентка ІV курсу Марина Дацька показала себе як професійна, самобутня співачка, а неповторний тембр голосу дозволив їй стати візитною карткою ансамблю «Оріана».

Взагалі, концерт “Пісня на добро” став справжнім творчим майданчиком для студентів, які змогли , подекуди, вперше проявити себе у роботі з професійним колективом. Зокрема, Владислав Найда виконав декілька пісень як соліст-вокаліст; Наталія Анцифірова, сьогоднішня випускниця — проявила себе, як перспективна, вміла диригент.

У програмі взяла участь талановита випускниця нашого університету: Світлана Маркович своїм надзвичайно глибоким та проникливим голосом виконала українські народні пісні вразивши глядачів.

Кандидат педагогічних наук, ст. викладач, заслужена артистка естрадного мистецтва України Ольга Негребецька щиро привітала всіх присутніх з наступаючими святами подарувавши в пісні й частинку своє душі.

На дві речі відгукується усе живе на світі: на музику і любов. Тож і цей мистецьки проект – «Мистецтво настрою», безперечно, подарував лише позитивні емоції, до того ж, як для виконавців, так і для глядачів! Концерт став останньою яскравою музичною подією року, його музичним прощанням.  Попереду нас чекає новий рік: безліч концертів, заходів, проектів… Але одне їх все-таки поєднує між собою, і це – пісня. «Пісня на добро»…

Молодіжний центр університету

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись