• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Зустріч студентів з ученим з НАН України

Доброю традицією в університеті є запрошувати провідних вчених з Національної академії наук України. 27 листопада до КДПУ ім. В.Винниченка завітав доктор філософських наук, професор, завідувач кафедри філософії науки та культурології Центру гуманітарної освіти НАН України В.В. Кізіма, автор нового філософського напрямку - єдності різноманітності буття та його форм (проблема тотальності).

Сьогодні діяльність вченого спрямована на практичні втілення теоретичних результатів: з’ясований механізм взаємодії матеріального і ідеального (що дозволяє вирішити проблему психофізичного паралелізму), розроблена сизигійна антропологія (засіб вирішення проблеми цілісності і прихованих можливостей людини), встановлений закон історичної відповідності громадянського суспільства і держави (дозволяє якісно оптимізувати сучасне суспільне життя).

З цих проблем відбулась зустріч ученого зі студентами другого курсу факультету педагогіки та психології. Зустріч мала дискусійний характер, в ході якої були з’ясовані важливі філософські проблеми. Володимир Вікторович відповів на численні питання студентів.

 

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись