• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Перемога розуму, сили і краси!

30 жовтня 2013 року в Кіровоградському Національному технічному університеті розпочався перший вид обласної спартакіади вищих навчальних закладів ІІІ-ІV рівня акредитації – змагання з шашок.

У змаганнях брали участь три команди: збірна команда Національного технічного університету, основна команда факультетів державного педагогічного університету та команда факультету фізичного виховання. Змагання проводилося на трьох дошках (дві дошки – хлопці, одна дошка – дівчата). Найбільший внесок у скарбничку команди внесла студентка ІVкурсу Олена Ярова, дві перемоги з двох можливих. Хлопці (Микола Колісник і Олександр Земниця) виступили з перемінним успіхом – одна перемога, одна поразка. У загальному заліку (4 очки з 6 очок можливих) команда факультету фізичного виховання Кіровоградського державного педагогічного університету ім. В. Винниченка посіла І місце.

Наступні види змагань обласної спартакіади серед вищих навчальних закладів ІІІ-ІV рівня акредитації пройдуть 13-15 листопада (баскетбол та шахи).

Кращі гирьовики з Кіровограда взяли участь у Кубку України з гирьового спорту, що проходив з 31 жовтня по 2 листопада 2013 року в самому центрі туристичного комплексу «Буковель», (с. Поляниця Івано-Франківської області).

З п’яти кіровоградських богатирів, які виходили на поміст, зійти на п’єдестал вдалося одному нашому спортсменові, причому двічі – студенту І курсу факультету фізичного виховання Кіровоградського державного педагогічного університету ім. В. Винниченка – Олексію Журбі, який виборов дві бронзові нагороди. У ваговій категорії до 73 кг підопічний тренера Сергія Шевченка спочатку був третім у поштовху довгим циклом. Дві 32-кілогармові гирі він підняв 43 рази. Другого дня змагань у двоборстві – його результат у поштовху (73 підйоми) та ривку (92 підйоми) дозволив зійти на бронзовий подіум.

2-3 листопада 2013 р. на спортивній базі факультету фізичного виховання КДПУ ім. В. Винниченка відбувся відкритий Кубок області та Всеукраїнський турнір «Кіровоградська зіронька» з гімнастики художньої. В змаганнях взяли участь 144 спортсменки, що склало 19 команд.

Головний суддя змагань – суддя міжнародної категорії, майстер спорту СРСР, заступник декана факультету фізичного виховання, доцент – Ольга Володимирівна Шевченко.

Студентки факультету фізичного виховання за програмою майстрів спорту були найкращими. Так, на І місці – майстер спорту України Владислава Меркулова (студентка 4 курсу ), яка виборола титул – «Кіровоградська зіронька». ІІ місце посіли: Яна Коваленко (м. Київ, Національний університет фізичного виховання і спорту України) та Катерина Шпирук (студентка 5 курсу). На ІІІ місці Валерія Михайленко (студентка 1 курсу).

Попереду 26-30 листопада 2013 р. командний Чемпіонат України з художньої гімнастики у м. Луганську. Побажаємо нашим спортсменкам успіху і вдалого виступу!

 

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись