• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Школа Євроінтеграції

Це літо виявилось для нас незабутнім! І не лише тому, що ми успішно склали сесію, а й тому, що отримали змогу поїхати до Німеччини, а саме до Саарбкрюккену, що є столицею славної землі Саарланд. Але поїхали туди ми не задля втіхи, а тому, що ми вирішили розширити свій багаж знань у таких сферах як: світова історія та євроінтеграція. Університет Саарланду гостинно розкрив свої двері перед нами. Найкращі професори зі всієї Європи стали нашими викладачами на ці два тижні. Професор, який викладав історію Ірландії є автором багатьох підручників з історії Ірландії.

Заняття починалася о 9 годині ранку, та закінчувалися о 16.00 . Якщо ви раптом подумаєте, що весь час студенти просто слухали лекції - Ви цілком помиляєтесь, адже відповідно до тематики лекцій професори готували певні фільми, які допомагали детальніше зрозуміти матеріал. Ось,наприклад, ми переглянули 3 фільми про різні історичні періоди у Північній Ірландії, а також про історію її входження до Європейського Союзу.

Проте, «Євроінтеграційна Літня Школа 2013» була сповнена не лише теоретичними знаннями, а й практичними. Так,наприклад, ми всією групою відвідали Стразбург, а саме - Європарламент. Наприкінці курсу ми розігрували модель дебатів, та прийняття законів у Європейському Союзі. Також ми мали змогу відвідати Трир, який є одним з найстаріших міст Німеччини.

Ця подорож сповнена багатьма враженнями, включаючи не лише навчання, а й різні види розважальних та спортивних занять, такі як: футбол, волейбол, теніс, а також багато екскурсій по чудовому місті Саарбрюккен. Ми відвідали один з найстаріших металургійних заводів у світі, що занесений до списку ЮНЕСКО, а також концентраці́йний табір , на території якого було дуже багато українців та росіян.

Але, це ще не все, чим Вас могла б здивувати ця подорож! Окрім лекцій, екскурсій та спорту, молоді є чим ще зайнятися у Саарбрюккені! Ви можете відвідати різноманітні кав’ярні, насолодитися бездоганною кавою, спробувати ексклюзивні десерти, а також отримати велике задоволення від «шоппінгу»…. Але, найголовніше - це знайомство із новими товаришами зі всієї Європи, з якими й досі підтримуємо дружні стосунки, а також безцінний досвід, який тепер будемо використовувати раціонально!

У завершенні, ми б хотіли знову наголосити на тому, аби кожен з вас приймав участь у даній програмі, так як це неймовірна можливість вивчити мову, світову історію, євроінтеграцію, побачити Німеччину, а й найголовніше- зустріти людей близьких Вам за духом з усієї Європи!

 

 

Хільченко Єлизавета студентка 2 курсу факультету іноземних мов

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись