• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

TEMPUS PROJECT

Семінар та координаційна нарада представників університетів-учасників проекту TEMPUS PROJECT 145029-TEMPUS-2008-SE-JPCR Educational Measurements Adapted to EU Standards

17-23 лютого 2011 року у Римському університеті La Sapienza (м. Рим, Італія), який входить до консорціуму виконавців проекту Освітні вимірювання, адаптовані до стандартів ЄС, відбулися семінар та координаційна нарада представників університетів-учасників проекту TEMPUS PROJECT 145029-TEMPUS-2008-SE-JPCR Educational Measurements Adapted to EU Standards.

В цих заходах взяли участь представники всіх університетів, що входять до консорціуму: 11 представників університетів України, а також Раймондо Манка (Рим), Еско Вайкейла (Хельсінкі), Ханспетер Шмідлі (Кельн), Дмитро Сільвестров (Стокгольм). В роботі Семінару взяли участь знані італійські фахівці з освітніх вимірювань та психометрії Арістід Саггіно та Франческо Агрусті.

Від Кіровоградського державного педагогічного університету імені В.Винниченка участь у семінарі взяли: контактна особа від нашого університету, завідувач кафедри ПМСЕ, професор Ольга Авраменко, декан фізико-математичного факультету, професор Ренат Ріжняк та доцент кафедри інформатики Ірина Лупан.

З доповідями на семінарі виступили Юрій Ковальчук та Тетяна Лісова (Ніжинський педагогічний університет імені Миколи Гоголя), Тетяна Андрущенко та Володимир Сергієнко (Національний педагогічний університет імені М.П. Драгоманова), Ольга Авраменко та Ірина Лупан (КДПУ), а також представники університетів Італії: Аристид Саггіно (університет di Chieti-Pescara), Раймондо Манка (університет La Sapienza) та Чезаре Агрусті (університет di Roma3).

Після засідань учасників семінару гостинно зустрічали вулиці вічного міста з його середземноморським темпераментом, тисячолітньою історією та шедеврами італійського Відродження на кожному кроці. А ще по-весняному теплою погодою, нарцисами, мандариновими деревами та знаменитою італійською піццою…



Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись