• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Юридична клініка

Перший Всеукраїнський форум юристок

Перший Всеукраїнський форум юристок

З 8 по 9 червня 2018 року в Києві стартував Перший Всеукраїнський Форум юристок, який відбувся вперше в історії юридичної професії України за участі 200 правниць. Серед яких були адвокатки, судді, нотаріуски, представниці правоохоронних органів, правозахисниці та інші фахівчині з галузі права, також приймала безпосередню участь студентка Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка магістр першого року навчання факультету історії та права спеціальності 081 Право, заступник начальника відділу представництва в Кропивницькому Місцевому центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги – Мироненко Анастасія.

 «Жінки у юридичній професії: досягнення, виклики та вплив на якість правозахисту» - це унікальний майданчик для діалогу про захист прав жінок, зокрема, їх доступ до юридичної професії.

Однією із найважливіших тем, що обговорювалось цього річ – доступ до правосуддя жінок із вразливих груп - жінок, котрі потерпіли від домашнього насильства, іншого гендерно-обумовленого насильства, сексуальних домагань та різних форм та проявів дискримінації, і також наявних бар’єрів, форм дискримінації та мультидискримінації особливо вразливих груп.

Із вітальним словом виступили посол Канади в Україні Роман Ващук, директорка проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні» та президентка Канадського бюро міжнародного освіти Лариса Бізо, Урядова уповноважена з питань гендерної політики Катерина Левченко, директор Координаційного центру з надання правової допомоги Олексій Бонюк та голова Асоціації жінок-юристок України «ЮрФем» Христина Кіт та адвокатка і співзасновниця Асоціації жінок-юристок України «ЮрФем» Лариса Денисенко.

Також до обговорення актуальних питань долучилися : членкиня Вищої ради правосуддя Лариса Швецова, дипломатка, заступниця Міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль, директорка юридичного департаменту жіночого міжнародного правозахисного фонду «Ла Страда-Україна» Марина Легенька, юристка Канадської асоціації юристів та Жіночого Фонду правової освіти та дії, професорка права в Університеті Нью Брансвіка Керрі А. Фрок.

В рамках майстер-класа: «Права людини та гендерний мейнстримінг у кримінальному праві: українські кроки назустріч Стамбульській конвенції» під керівництвом доцента кафедри кримінального права Національного юридичного університету ім. Ярослава Мудрого Олени Харитоненко було проведено правовий аналіз механізмів, запропонованих Стамбульською конвенцією як інструментом у боротьбі з домашнім насильством та насильством щодо жінок, а також перевагами та недоліками їх імплементації на національному рівні.

 

Інформацію надано факультетом історії, бізнес-освіти та права
Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись