• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Вступна кампанія

Вічне, невмируще слово Кобзаря

Вічне, невмируще слово Кобзаря

У рамках святкування дня народження Т. Г. Шевченка з 4 березня в читальному залі філологічних дисциплін презентується виставка однієї книги «Кобзар» Т. Г. Шевченка. Виставка яка відображає не тільки значення цієї книги для української культури, а й наголошує на тому, як важливо зберігати національну культуру та спадщину для майбутніх поколінь. Крім того, вона надає можливість детально дізнатись про життя та творчість Т. Г. Шевченка, а також про те, як він вплинув на українську літературу та культуру загалом.

На огляд читачів представлено факсиміле першого видання «Кобзаря» 1840 року та оригінальне прижиттєве видання 1860 року. Зацікавлять шанувальників Шевченкового Слова 59 видань «Кобзаря» різними мовами, серед яких і повна нецензурована збірка.

Окремий розділ виставки знайомить з науково-практичним доробком відомого літературознавця в галузі шевченкознавства та шкільного літературознавства доктора філологічних наук, професора Г. Д. Клочека. Всі зацікавлені мають змогу переглянути праці науковця, в яких подано аналіз поетики, інтерпретація текстів та філософія творчості українського генія.

Ця виставка може стати прекрасною нагодою для всіх, хто цікавиться культурою та літературою, щоб поглибити свої знання про "Кобзар" та Т. Г. Шевченка, і дізнатись більше про нашу багату спадщину. Вона також може надихнути нас зберігати та досліджувати культурну спадщину нашої країни, і працювати на благо розвитку культури та мистецтва.

Завітайте на виставку та доторкніться серцем і душею до перлини української літератури світового значення!

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись