• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Новини університету

«А хочеться щастя, тугого, як шоколад…»

1Поетична дегустація відбулася 27 листопада у Львівській майстерній шоколаду: камерно, затишно, поетично, оптимістично.

Насиченість емоціями, образами, лірикою, мріями – це все про незвичайну дегустацію, яка відбулася завдяки амбіційній мрії Альони Олійникта Вікторії Гапоненко, студенткам 3 курсу спеціальності «Видавнича справа та редагування».

 Для факультету філології та журналістики поетичні читання є традиційними: проте цього разу вирішили  кардинально змінити формат: студентську аудиторію змінили на затишну Львівську майстерню шоколаду, запропонували  дегустувати поезію і прозу про каву, шоколад, ваніль...

Каппінг – це професійна дегустація кави, але майбутні редактори, видавці та журналісти разом з викладачами створили новий проект, в основі якого –тематична дегустація поезії, прози, пісні, живопису.

 Читали поезію – як авторську, так і відомих поетів та прозаїків. Крім того, шанувальникам кави та шоколаду, їх поетичної інтерпретації потішили можливістю виграти цінні подарунки: книги із серії "Теплі історії",  журнал "Люблю каву" та всі творчі відвідувачі отримали поетичні листи від кави та шоколаду.

Цей проект надихнув Олю Алєксєєнко та Сергія Цигульського на  створення нової пісні «Мигдалева любов», яка неодмінно стане хітом. Поетичний майданчик став плідним на музичні відкриття: Дмитро Душейко, студент 2 курсу спеціальності «Видавнича справа та редагування» у творчому тандемі з Сергієм Цигульським подарували неймовірно романтичну гру на гітарах.

Відома в Кіровограді художниця Оля Макарович створила картини, намальовані кавою: всі кошти, отримані від продажу книг, картин та лотереї будуть використані на благодійну мету – допомагати утеплювати наших кіровоградських захисників, які перебувають на Сході.

Співорганізатор «Поетичного каппінгу» Ірина Ткаченко, доцент кафедри видавничої справи та редагування, наголосила: «Мобілізація творчості зараз надзвичайно потрібна, як і мобілізація викладачів, студентів. І справа не в збиранні коштів. Все набагато серйозніше: потрібно відновлювати гуманітарну ауру української нації, долати стереотипи, байдужість, реставрувати національне осердя, створювати позитивне творче середовище, знаходити спільну мову. Той факт, що на наші ініціативи відгукуються журналісти, громадські діячі і меценати, доводить, наша стратегія підтримки української армії і освітньо-молодіжного середовища правильна».

Факультет філології та журналістики продовжує організовувати творчі проекти, які зближують людей, створюють позитивну творчу атмосферу, мобілізовують ініціативну молодь, допомагають українські армії. .

Нагадаємо, що завдяки проектам кафедри видавничої справи та редагування та її талановитим студентам, було організовано збір близько 5000 тис. грн, які було передано волонтеру Олексію Тітову на придбання термобілизни для кіровоградських захисників.

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись