• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Новини університету

Успіх приходить до того, хто робить те, що найбільше любить

news_2014_03_31_13_31.JPGКожен з нас хоча б раз за період навчання задумувався над тим, чи правильно він обрав професію, чи дійсно це його доля – бути вчителем. Під час педагогічної практики нам вдалося пересвідчитися в тому, що все-таки ми не помилилися.

20 березня на факультеті філології та журналістики відбулася звітна конференція за підсумками педагогічної практики, на якій студенти мали можливість не тільки поділитися враженнями від роботи вчителя, але й розповісти про той неоціненний досвід, який вони отримали під час роботи в школі. Представники мікрогруп студентів презентували всім підсумки виконання індивідуальних завдань студентами в школах. Тем досліджень було багато, кожна з них висвітлювала роботу вчителя з учнями зі своєї сторони. Студенти підійшли до вирішення цих питань максимально творчо та майстерно, що було помітно з їх виступів та презентацій. Адже тільки та людина, яка дійсно вклала душу в роботу, може презентувати підсумки завдання та поділитися враженнями від педпрактики за 10 хвилин.

Школи залишилися позаду, оцінки за педагогічну практику ми вже дізналися. Але щось залишилося несказаним. Що? Мабуть те, що ця педагогічна практика змінила нас повністю, зробила нас на крок ближчими до обраної професії. Кожен з нас зумів відкритися настільки, наскільки це дозволяли межі роботи. Дійсно було цікаво спостерігати за тим, як студенти, які можливо були дещо невпевненими під час відповідей на семінарах, у школах розкривали свої вміння, добували їх десь з глибини душі, і перед нами поставав уже не студент, а справжній учитель.

Педагогічна практика – це той досвід, який не замінять тисячі семінарів. Ніяка вивчена теорія не зможе заступити за своєю значимістю безпосереднє спілкування з дітьми. Це були перші класи на нашому педагогічному шляху. Це учні, яких ми не забудемо ніколи. Вони допомогли нам наближенні до звання вчителя.

Дякуємо педагогам, які навчали і виховували нас в університеті всі ці 4 роки. Дякуємо вчителям у школах, які завжди були готові допомогти порадою. Дякуємо учням, що вони підтримували нас і поважали. Дякуємо.

Студентка 4-го курсу, Токарчук Анна

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись