• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Оголошення абітурієнта

Вступ-2019: Затверджено Правила прийому на навчання до ЦДПУ ім. В. Винниченка в 2019 році

Вступ-2019: Затверджено Правила прийому на навчання до ЦДПУ ім. В. Винниченка в 2019 році

Рішенням Вченої ради університету від 26 грудня 2018 року затверджено Правила прийому на навчання до Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка в 2019 році.

На вступників чекають зміни у конкурсних пропозиціях, термінах прийому заяв і документів, прохідних балах, балансувальних коефіцієнтах та пільгах. Розширено перелік спеціальностей магістратури, при вступі на які вступники складатимуть єдиний вступний іспит з іноземної мови з використанням організаційно-технологічних процесів здійснення зовнішнього незалежного оцінювання

Правила прийому на навчання до ЦДПУ ім. В. Винниченка в 2019 році пройшли остаточне затвердження та введено в дію наказом ректора університету № 194/1-ун від 27 грудня 2018 року.  Розмежування конкурсних пропозицій на "бюджет та/або комерцію" та "виключно на комерцію", мінімальний прохідний конкурсний бал від 130 при вступі на бакалаврат за спеціальністю 081 "Право" на основі повної загальної освіти, компактніші терміни вступної кампанії та інші новації чекають на вступників наступного року.

Так, для вступу на бакалаврат на основі повної загальної середньої освіти прийматимуться сертифікати зовнішнього незалежного оцінювання 2017, 2018 та 2019 років, крім оцінок з англійської, французької, німецької та іспанської мов. Якщо як конкурсний предмет встановлено іноземну мову, вступник має право подавати оцінку із сертифікатів 2018 та 2019 років з однієї з іноземних мов (англійська, німецька, французька або іспанська) на власний розсуд.

Можливість складання творчих заліків, починаючи вже з 01 лютого до дня завершення прийому документів на відповідну конкурсну пропозицію. Творчі конкурсів проводитимуться за графіком, погодженим з усіма закладами вищої освіти в МОН України, що дозволить створити рівні умови для їхніх учасників за рахунок розширення можливостей для участі в конкурсах у декількох вишах. Вони відбуватимуться з 1 до 10 липня (для вступників на місця державного замовлення), тобто до початку прийому заяв. Передбачені також додаткові сесії творчих конкурсів – з 11 до 22 липня, однак лише для тих вступників, які вступатимуть на навчання виключно за кошти фізичних та/або юридичних осіб.

Не зазнала жодних змін процедура реєстрації в кількості заяв, які можна подати для вступу на бакалавра. На бюджет це максимум 7 заяв на 4 спеціальності. Подання заяв на конкурсні пропозиції для участі в конкурсі на місця за кошти фізичних та/або юридичних осіб не обмежується.

З 2019 року запрацює механізм першочергового зарахування вступників на спеціальності галузей знань 01 «Освіта/Педагогіка», які укладуть угоду про відпрацювання не менш як 3 роки в селі або селищі міського типу.

За рахунок цього кількість балансувальних коефіцієнтів збільшиться. Застосовуватимуться регіональний (РК), галузевий (ГК), сільський (СК) та першочерговий (ПЧК) коефіцієнти.

Водночас розширено практику встановлення мінімальної кількості балів для вступу на окремі спеціальності з особливо високим рівнем суспільної  відповідальності, зокрема це стосується спеціальності 081 «Право». Щоб бути допущеним до участі в конкурсі за цією спеціальність, вступник повинен мати конкурсний бал не менше 130.

Важлива новація 2019-го – розширення пільг не лише для учасників бойових дій. Пільги будуть поширені на всіх осіб, визнаних постраждалими учасниками Революції Гідності, учасників бойових дій відповідно до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», у тому числі тих з них, які проходять військову службу (крім військовослужбовців строкової служби) в порядку, визначеному відповідними положеннями про проходження військової служби громадянами України.

Стосовно змін у термінах, то основна вступна кампанія буде проведена в компактніші строки, а можливість створення електронних кабінетів буде відкрита до кінця літа, щоб їх могли використовувати вступники на заочну форму.

Так, реєстрація електронних кабінетів та завантаження до них документів починається 01 липня, а прийом заяв та документів – 10 липня. Закінчується подання заяв о 18.00 годині 22 липня – для тих, хто вступає лише за сертифікатами ЗНО, о 18.00 годині 16 липня – для осіб, які вступають за результатами співбесіди, вступних іспитів або творчих конкурсів.

Стосовно вступу в магістратуру, то основною зміною буде розширення переліку спеціальностей, на які треба складати єдиний вступний іспит (ЄВІ) з іноземної мови за технологією ЗНО. Зокрема, це стосується спеціальностей 053 «Психологія», 073 «Менеджмент», 081 «Право», 122 «Комп’ютерні технології», 291 «Міжнародні відносини, суспільні комунікації, регіональні студії». Крім того, як і торік, при вступі на спеціальність 081«Право» обов'язковим буде складання й єдиного фахового вступного випробування (ЄФВВ) з права та із загальних навчальних правничих компетентностей.

Реєстрація на ЄВІ та ЄФВВ триватиме з 13 травня до 18.00 години 03 червня. Основна сесія ЄВІ проводитиметься регіональним центром оцінювання якості освіти 02 липня, а ЄФВВ – 04 липня. Прийом заяв та документів для таких вступників почнеться 10 липня і продовжиться до 23 липня.

Для всіх інших вступників на магістратуру терміни подачі документів, складання іспитів та інших вступних процедур визначаються Правилами прийому на навчання за освітнім ступенем магістра.

Докладніше дізнатися про Правила прийому на навчання до Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка в 2019 році можна за посиланням: Правила прийому 2019, про новації – у Презентації.

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись