• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Оголошення абітурієнта

Вступ 2018: особливості участі в конкурсному відборі осіб з порушенням зору, які в 2018 році візьмуть участь в апробації технологій ЗНО

Приймальна комісія ЦДПУ ім. В. Винниченка інформує осіб з порушенням зору, які використовують у процесі навчання шрифт Брайля і планують вступати до закладів вищої освіти, що у 2018 році Міністерство освіти і науки України організовує апробацію технології проведення зовнішнього незалежного оцінювання (далі – ЗНО) з української мови і літератури, математики, історії України (відповідно до пункту 4 спільного наказу Міністерства освіти і науки України та Міністерства охорони здоров’я України від 29.08.2016 № 1027/900 «Деякі питання участі в зовнішньому незалежному оцінюванні та вступних іспитах осіб, які мають певні захворювання та/або патологічні стани, інвалідність», зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 27.12.2016 за № 1707/29837). Після реєстрації для участі в апробаційному тестуванні така особа разом з Сертифікатом ЗНО отримує довідку, видану регіональним центром оцінювання якості освіти, що підтверджує її реєстрацію для участі в 2018 році в апробаційному тестуванні.

Нагадуємо, що у 2018 році реєстрація для участі в ЗНО розпочалася 6 лютого і триватиме до 19 березня включно.

Ураховуючи те, що апробаційне тестування відбувається в процесі ЗНО, отримані учасниками апробаційного тестування результати ЗНО можуть використовуватись під час вступу на навчання до закладів вищої освіти на загальних засадах.

У зв’язку із зазначеним вище учасники апробаційного тестування, які мають результати ЗНО 2018 року з української мови і літератури та/або історії України, та/або математики, можуть брати участь у конкурсному відборі за результатами вступних іспитів 2018 року та/або ЗНО 2016, 2017, 2018 років у будь-яких комбінаціях за їх вибором (за умови надання до приймальної комісії довідки про участь в апробаційному тестуванні).

Наведена вище інформація буде врахована в процесі проведення в 2018 році вступної кампанії.

Раніше повідомлялося, що Приймальна комісія ЦДПУ ім. В. Винниченка радить вступникам перш ніж обирати предмети на ЗНО, доцільно перевірити, які конкурсні предмети потрібні для вступу на обрану спеціальність.

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись