• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Наукові записки. Серія: Право

РЕФОРМУВАННЯ СУДОВОЇ ВЛАДИ: ПРАВОВІ АСПЕКТИ

УДК 343.15

Рудниченко Світлана,

кандидат юридичних наук, доцент кафедри

адміністративного права та адміністративного процесу

Херсонського факультету Одеського

державного університету внутрішніх справ

 e-mail: [email protected]

https://orcid.org/0000-0001-5259-9682

Анотація

Законодавство, як сукупність законів і підзаконних нормативно-правових актів, охоплює більшість сфер життєдіяльності людини. Динамізм політичних, економічних і соціальних суспільних відносин об’єктивно зумовлює потребу постійних змін чинного законодавства. Діяльність щодо зміни якісного стану чинного законодавства охоплює як створення нових нормативно-правових актів, так і покращення або усунення недоліків уже наявних. Виходячи з цього, удосконаленням законодавства в аналізованій сфері є як процес створення нових нормативно-правових актів так і внесення змін і доповнень до вже існуючих з метою слідування та підтримання суспільного та технічного прогресу. Таким чином, удосконалення законодавства у сфері адміністративно-правового регулювання діяльності судової влади України – це сукупність пропозицій відносно модернізування системи судочинства з метою врегулювання нових, динамічно сформованих політичних, економічних і соціальних суспільних відносин в цій сфері.

Ключові слова: законодавство, судова влада, реформування, правові аспекти. 

Повний текст статті:

Adobe Acrobat Pro PDF

Список використаних джерел:

  1. Адміністративно-правові методи. Мего-Інфо - Юридичний портал №1. URL: https://cutt.ly/eK49jQN
  2. Концепція реформування судової системи України. Асоціація правників України URL: https://uba.ua/ukr/projects/15/
  3. Авер’янов В. Б. Адміністративне право України. Академічний курс: підручник. Київ: ТОВ «Видавництво «Юридична думка», 2007. Т. 1. 592 с.
  4. Галунько В. В. Адміністративно-правові відносини. Алгоритм дослідження. Науковий вісник публічного та приватного права. 2016. № 3. С. 126-131.
  5. Баулін Ю. В. Теоретичні і прикладні проблеми відповідальності за порушення прав за кримінальним законодавством України. Харків: Вид-во «Кросроуд». 2008. С. 148.
Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись