• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Расизм – несправедливість насильства

Універсальний читальний зал запрошує відвідати виставку «Расизм – несправедливість насильства». Виставка спрямована на формування толерантності, поваги до культури, історії, мови, звичаїв і традицій представників різних національностей.

Представлені книги, періодичні видання, виховні заходи виставки висвітлюють глобальну проблему расизму і розкривають її в рубриках:

  • Расизм. Виклик екстремістів. (Наведені історичні факти, подаються статистичні дані).
  • «Рівність прав не в тому, що всі ними користуються, а в тому, що вони всім надані» /Сенека/ . (Розкривається юридична відповідальність питання расової дискримінації).
  • Толерантність врятує світ. (Позиція етнічної толерантності, терпимості та довіри – основа здійснення вибору майбутніх поколінь на користь мирного співіснування людства).


21 березня 1960 р. у м. Шарпевіль (Південна Африка) поліція розпочала стрілянину по учасниках мирної демонстрації протесту проти законів апартеїду. Загинуло 69 осіб. 26 жовтня 1966 р., проголошуючи цей день, Генеральна Асамблея ООН закликала міжнародну спільноту подвоїти зусилля з метою ліквідації всіх форм расової дискримінації.

Расизм – антинаукове вчення про раси, основи якого – неправильне уявлення про фізичну та психічну нерівноцінність раси нижчих і переваги вищих рис. Ідеологія расизму є антигуманною, тому що спрямована на приниження і знищення людини. Гуманістична ж мораль перейнята турботою про благо людини. Антинаукова теорія расизму була необхідна для розв’язання загарбницьких війн, виправдання расової дискримінації, гноблення, колоніальної політики поневолення окремих країн і народів. Антинауковість основ расизму доведено чималою кількістю неспростовних фактів, що свідчать про єдність походження всього людства, яке належить до одного людського виду.


Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись