• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Аспірант університету представив Україну на міжнародній науковій конференції в Литві

27 – 29 червня 2013 року в столиці Литви Вільнюсі, в одному з найстаріших вищих навчальних закладів у Центральній та Східній Європі Вільнюському університеті відбулася ІІ Міжнародна конференція «Spirituality, Music and Education in a Cultural Context» («Духовність, Музика і Освіта в Культурному Контексті»). В роботі конференції взяли участь представники Литви, США, Південної Африки, Великої Британії, Італії, Польщі та України.

У президії конференції: професор Мічиганського університету (США), доктор Marie McCarthy, професор з прикладної музики Вінчестерського університету (Велика Британія), доктор June Boyce-Tillman та професор Литовської академії музики і театру (Литва), доктор Daiva Raciunaite-Vyciniene. Україну на конференції представляв аспірант Кіровоградського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка Володимир Живицький (науковий керівник – доктор педагогічних наук, професор Алла Миколаївна Растригіна).

Як зазначив організатор конференції Arvydas Girdzijauskas, метою наукового форуму було встановлення і підтримка міжнародного співтовариства вчених, сприяння міжкультурного та духовного діалогу, взаєморозуміння та співпраця науковців у галузі музичної освіти з практикою духовної складової, а також сприяння духовного усвідомлення культури в музиці, створеної на основі зростаючого інтересу до поняття і місця духовності в музичній освіті.

Після кожної доповіді точилися гарячі дискусії, кожна доповідь викликала величезний інтерес у присутніх, загалом, як зазначили організатори конференції, впродовж трьох днів творчі дебати тривали 23, 5 години.

Учасників наукового форуму чекала і культурна програма: екскурсія по одному з найстаріших вищих навчальних закладів у Центральній та Східній Європі – Вільнюському університету. Гості з різних країн мали змогу відвідати костел і дзвіницю Святого Іоанна, університетську бібліотеку, що була заснована всього на рік пізніше, ніж відома бібліотека в Оксфорді, та корпуси університету, збудовані ще в XVI столітті.

Організатори конференції надали можливість гостям відвідати визначні архітектурні пам'ятки Старого міста (найбільшого у Східній Європі, внесеного до списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО): Кафедральний собор Св. Станіслава і Св. Владислава (XV століття), башту Гедиміна (XV століття), Костел Святої Анни (XVI століття) та Бернардинський костел (XVI століття).

Насамкінець, учасникам конференції було оголошено, що конференція, присвячена проблемам духовності, музики та освіти в культурному контексті буде традиційною, і в 2014 році проходитиме у Південній Африці в North-West University, Potchefstroom Campus.

 

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись