• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Перемога студентів Кіровоградського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка на міжнародному фестивалі-конкурсі в Болгарії

Щойно повернулися з Болгарії учасники оркестру народних інструментів «Степові зорі» та студентського народного хору «Дивоспів» нашого університету. Ці колективи мистецького факультету брали участь у Х Міжнародному фестивалі-конкурсі «Слов’янський венець», який проходив на березі Чорного моря у місті Крайнєво.

Слухачі із задоволенням сприйняли виступ оркестрового колективу, яким керує викладач кафедри музично-теоретичний та інструментальних дисциплін З.М.Стукаленко. В оркестровому виконанні прозвучала музика до кінофільму «Пірати Карибського моря» написана американським композитором Клаудео Бадельтом, котра не залишила байдужими не тільки слухацьку аудиторію, а навіть провідних фахівців у галузі музичного мистецтва Болгарії. Оркестранти довели високий технічний рівень і рівень виконавської майстерності колективу.

У виконанні студентського народного хору «Дивоспів», яким керує заслужений працівник культури України, доцент Н.М.Мєдвєдєва, прозвучали обробки українських народних пісень написані для солістів з хором та окремо для хорового виконання. Із захопленням слухачі сприйняли обробку української народної пісні «Як була я маленька». Колектив презентував високий рівень хорового виконання та неперевершену інтерпретацію хорових творів.

Спільний проект щодо виконання хором і оркестром у обробці З.Стукаленко та А.Пашкевича українських народних пісень «Черевички» та «Степом», де заспівувала кандидат педагогічних наук, старший викладач  кафедри О.М.Негребецька, дозволив вибороти перше місце та п’ятидесяти відсоткову знижку для участі в ХІ Міжнародному фестивалі-конкурсі на наступний рік.

Найвищу винагороду фестивалю-конкурсу отримала солістка оркестру О.М.Негребецька, яка зачарувала слухачів та членів жюрі  тембром свого голосу та інтерпретацією змісту музичних творів. Студентка О.Сербул виборола перше місце у номінації інструментальне виконання, а Т.Яковенко стала переможцем у двох номінаціях – сучасна та народна пісня. Студенти А.Джегалюк та Н.Синенька вибороли другі місця.

Окрему подяку отримали керівники художніх колективів З.М. Стукаленко та Н.М. Медвєдєва від консульства України в Болгарії за популяризацію інструментальної музики та української народної пісні.

 

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись