• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Круглий стіл: «РОЛЬ ВИЩОЇ ОСВІТИ У СТАНОВЛЕННІ ПРАВОВОЇ ДЕРЖАВИ ТА ГРОМАДЯНСЬКОГО СУСПІЛЬСТВА»

6 червня 2013 року в Кіровоградському державному педагогічному університеті відбувся круглий стіл на тему «Роль вищої освіти у становленні правової держави та громадянського суспільства»

Круглий стіл проводився за ініціативою громадської ради при голові Кіровоградської обласної державної адміністрації, ректорату та органів студентського самоврядування Кіровоградського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка та декількох громадських організацій. Модераторами проекту виступили КДПУ та Кіровоградський кооперативний коледж економіки і права імені М.П.Сая.

У роботі круглого столу та обговоренні проблемних питань взяли участь перший заступник голови Кіровоградської обласної ради Салоїд Л.М., заступник голови Кіровоградської обласної державної адміністрації Рєзнік В.В., ректор Кіровоградського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка Семенюк О.А., голова Громадської ради при Кіровоградській обласній державній адміністрації Катренко С.І., депутат Кіровоградської обласної ради, ректор Кіровоградського інституту регіонального управління та економіки Добрянський І.А., депутат Кіровоградської обласної ради, завідувач кафедри правознавства Кіровоградського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка Юрах В.М., студенти кооперативного коледжу, представники громадських організацій.

Під час круглого столу були обговорені проблеми й перспективи формування правової держави, взаємовідносин громадських організацій і держави в умовах формування громадянського суспільства в Україні.

Важливість означених проблем, різні погляди на їх вирішення викликали жваву дискусію серед учасників зібрання. Основною тезою, на якій було особливо наголошено під час дискусій було те, що роль вищої освіти в суспільстві, яке хоче бути правовим і громадянським, не має зводитися тільки до підготовки фахівців, зокрема й правників. Вища школа – основний «постачальник» особистостей, які не просто дотримуються принципів права, але й вимагають від інших дотримання законодавства в усіх сферах життя суспільства.

 

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись