• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
Всеукраїнський конкурс ораторського мистецтва 2019 і переможець з м. Кропивницького

Всеукраїнський конкурс ораторського мистецтва 2019 і переможець з м. Кропивницького

Спілка англійської мови в Україні щороку організовує національний конкурс ораторського мистецтва. Цього року півфінал і фінал конкурсу відбулися 2 лютого, 2019 р. в Американському домі, Київ. Це вже четвертий рік поспіль конкурс підтримує Американський дім, що є місцем проведення культурних і освітніх програм при посольстві США в Україні. Ми всі високо цінуємо надану нам можливість провести його в такому дивовижному місці.

Конкурс публічного мовлення є одним з найбільш успішних і далекосяжних програм Спілки англійської мови. Цей проект охоплює понад 50 тисяч молодих людей у ​​більш ніж 60 країнах світу і надає молоді практичний досвід у фундаментальних навичках публічних виступів, а також платформу для висловлення своїх поглядів на світ і своїх мрій на майбутнє.

Цього року 14 півфіналістів, студентів університетів та школярів з усієї України, віком від 16 до 20 років, змагалися представляти нашу країну на Міжнародному конкурсі публічних виступів у Лондоні у травні 2019 року. Ці обдаровані молоді люди доклали великих зусиль, щоб пройти до півфіналу.

Тема цьогорічного напівфіналу - «Природа - це наша спільна мова». Впродовж 5 хвилин виступаючі трактували тему будь-яким способом, який вони бачили, але їм не дозволялося використовувати її як назву промови. Кожна презентація була надихаючою, емоційною та переконливою, і розуміння теми було унікальним та творчим. Кожний виступ супроводжувався питаннями від членів «Question team», аудиторії та журі.

Виступи оцінювали почесні судді, якими були:

  1. Джеймс Віттінгем, юрист програми та розвитку IREX в Україні;
  2. Д-р Крістін Нугест, співробітник Фулбрайта, що працює у сфері реформування освіти в Україні;
  3. Маккензі Чанг - вчитель англійської мови в південному Каліфорнійському Корпусі миру в Іспасі, Україна;
  4. Елізабет Фосетт, викладач англійської мови у Лондонській школі англійської мови, Київ;
  5. Доцент Л.О. Ярова, член Наглядової ради САМ, завідувач кафедри перекладу, прикладної та загальної лінгвістики ЦУДПУ.

«Question team» представляли переможці національних конкурсів минулих років: Анастасія Рогова, Влад Данилейко, Катерина Ільченко та Міланія Юрах.

П'ять кращих ораторів пройшли до фіналу, де вони виступили з промовами без підготовки. Вони вибирали свої теми за 10 хвилин до виступу і їм було надано 2-3 хвилини на сам виступ. Завдяки фантастичній технічній підтримці Американського дому кожен міг побачити на екрані, як конкурсанти готувалися до своїх імпровізованих промов в іншій кімнаті.

Після всіх імпровізованих презентацій судді назвали переможця Єлизавету Компанієць, ученицю 11 класу з педагогічного ліцею, м. Кропивницький, яка також виявилася найкращим спікером за вибором аудиторії. Друге місце зайняв Олексій Чайковський, студент Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана.

Всі учасники отримали Почесні грамоти за видатні виступи у Всеукраїнському конкурсі ораторського мистецтва 2019. Голова Спілки англійської мови доцент Н.В. Іваненко, та доцент Л.О. Ярова, член Наглядової ради, нагородили переможців призами від САМ. Вони також отримали призи від America House.

Від імені всієї спільноти САМ в Україні я хотіла б подякувати всім учасниам, які зробили цьогорічний конкурс таким успішним, за їх дивовижні та надихаючі промови та чудові виступи. Це був фантастичний день, сповнений обміну думками, відданості та формування нових ідей. Я дуже вдячна працівникам Американського дому за їхню підтримку та надання такого чудового місця для проведення конкурсу. Я хотів би подякувати всій команді Американського дому та її директорові Christi Holland за їх люб'язну допомогу. Моя особлива подяка членам журі та «Question team», які зробили велику роботу. І, нарешті, дякуємо всім, учасникам, гостям, батькам і друзям, які прийшли до цього чудового закладу і своїм активним слуханням та питаннями багато в чому сприяли успіху цьогорічного конкурсу.

Хоч змагання й передбачає собою суперництво, багато хто встиг потоваришувати і відкрити себе один для одного. Дуже важливо, що цей конкурс дозволив зібрати під одним дахом багато «світлих голів», які безумовно після подібного випробування стали на щабель вище у своєму інтелектуальному та професійному розвитку. Такі заходи варто проводити і необхідно підтримувати, бо вони розкривають горизонти для молодих талановитих людей.

Надія Іваненко,

Голова Спілки англійської мови в Україні

 

Інформацію надано факультетом іноземних мов
Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись