• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Леся Воронина – супер-агент у спідниці й чудова дитяча письменниця

Зустрічі з цікавими людьми для студентів факультету філології та журналістики вже стали звичним явищем. Майже щотижня гостями майбутніх філологів і видавців є відомі в Україні, а то й у Європі чи світі, письменники, видавці, журналісти. Саме така зустріч  з   дитячою письменницею Лесею Ворониною відбулася у вівторок у 506 аудиторії. Журналіст, перекладачка,  у минулому редактор дитячого журналу «Соняшник», дружина Євгена Гуцала протягом трьох годин спілкувалася зі студентами-словесниками.

Приїхала Леся Воронина не одна, а  разом зі своїми книгами, яких,  до речі, у жодній з книжкових крамниць Кіровограда не знайти. Про свої твори письменниця може розповідати годинами, та й читають її книги діти із задоволенням, адже героями творів пані Лесі є маленькі хлопчики та дівчатка, які переборюють свої страхи, воюють зі злом і роблять добрі справи, її історії завжди закінчуються хеппі-ендом. Остання книга Лесі Ворониної,  „Таємне товариство боягузів та брехунів”, здобула престижну літературну відзнаку: її названо „Книгою року ВВС” для дітей. Перу Лесі Ворониної  належать також  «Суперагент 000» (1996), «Суперагент 000. Нові пригоди» (2000), «Таємниця смарагдового дракона» (2001), «Суперагент 000. Таємниця золотого кенгуру» (2004), «Таємниця пурпурової планети» (2005) тощо.

Крім книг, письменниця захопила свою подругу і натхненницю Гаву. «Це не проста іграшка-пташка, а чарівна. Усі, хто вірить у диво, незалежно від віку, можуть потримати вороненя за лапку, дівчата - смикнути за кіску, а хлопці - за хвостика, та загадати бажання.  Проте чи збудеться ваше бажання залежить від настрою самої Гави», - каже Леся Воронина.А ще Ґава «висловлює від свого імені думки», які не завжди може висловити письменниця. 

Насамкінець пані Леся порадила, які книги  варто читати дітям  і чому. Мабуть, багато хто зі студентів, незважаючи на свій вік, захоче прочитати ці твори й знову поринути в безтурботний світ дитинства.

Світлана Дубина, студентка 34-ї групи

 

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись