• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

ЗАСІДАННЯ ЛАБОРАТОРІЇ МИСТЕЦЬКОЇ ОСВІТИ

Щойно на базі кафедри музично-теоретичних та інструментальних дисциплін мистецького факультету відбулося чергове засідання лабораторії мистецької освіти. До участі у ньому було запрошено знаного науковця, мистецтвознавця й культурного діяча Івано-Франківська, доктора мистецтвознавства, професора Інституту мистецтв Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Ганну Василівну Карась.

У своєму виступі Г. В. Карась розкрила особливості досліджень у галузі культурних традицій українського народу, які стали підґрунтям для розвитку вітчизняної музичної спадщини представників української діаспори за рубежем. Увага зосереджувалася на окремих персоналіях, які активно впливали на популяризацію різних жанрів української класичної та сучасної музики, створили передумови становлення і розвитку музично-педагогічної освіти в Україні.

Учасники лабораторії мистецької освіти виступили з доповідями про історію становлення і розвитку музично-педагогічної освіти в Україні, заслухали повідомлення про заснування 1962 року перших музично-педагогічних факультетів при педагогічних інститутах Києва, Дрогобича, Запоріжжя, Луганська. Завідувач кафедрою музично-теоретичних та інструментальних дисциплін професор В. Ф. Черкасов, доценти, почесні професори ЦДПУ ім. В. Винниченка Г. С. Дідич та Г. Л. Бродський розповіли про заснування та етапи становлення нашого факультету.

Члени лабораторії, доценти Н. В. Свещинська, С. В. Грозан, С. В. Куркіна, О. М. Негребецька взяли участь у обговоренні питань, пов’язаних з проведенням наступного навчального року ІІ етапу Всеукраїнської студентської олімпіади з «Музичного мистецтва» (виконавська майстерність майбутнього вчителя музичного мистецтва – фортепіано й народні інструменти), серед студентів вищих навчальних закладів. Аспірантка І. В. Мурована схарактеризувала сучасний стан розвитку дитячої хореографічної освіти на Кіровоградщині.

Кафедра музично-теоретичних та інструментальних дисциплін щиро дякує всім учасникам засідання творчої лабораторії мистецької освіти і сподівається на плідну співпрацю з навчальними закладами у майбутньому.

Інформацію надала кандидат педагогічних наук О. М. Негребецька.

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись