• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Студентська олімпіада з політичної географії

26 квітня на природничо-географічному факультеті відбулася загальноуніверситетська студентська олімпіада з політичної географії «Політико-географічний простір сучасного світу», присвячена оцінці результатів вивчення і перевірки знань політико-географічної номенклатури. Адже, як відмітив голова журі – доктор географічних наук, завідувач кафедри географії та геоекології Колотуха О.В., «набуття студентами-географами та студентами-істориками вичерпного знання політичної карти світу і окремих історико-географічних регіонів із знанням географії «гарячих» точок і наголошенням на політико-географічному положенні провідних за різними соціо-економічними ознаками регіонів і держав, на сьогоднішній день, є надзвичайно актуальним».

Більше 40 студентів природничо-географічного факультету та факультету історії і права взяли участь в олімпіаді, яка пройшла у три тури. У першому відбірковому турі студенти показали свої знання країн регіону Латинської Америки та їх столиць. У другому турі, до якого пройшли 15 кращих, завдання було складнішим – треба було назвати острівні залежні країни світу з їх адміністративними центрами. З цим завданням успішно впоралися 8 учасників. Саме вони у третьому турі і розіграли першість. У заключному турі треба було показати знання країн-монархій, країн, які не мають виходу до Світового океану, та країн, у яких столиця не є найбільшим містом.

Переможцем загальноуніверситетської олімпіади став студент 5 курсу природничо-географічного факультету Олексієнко Ігор, який у підсумку набрав 176 балів, друге місце посіла його одногрупниця Жосан Наталія з результатом 161,5 балів. Третє місце посіла студентка 4 курсу природничо-географічного факультету Петльована Анна з результатом 115 балів. Заохочувальними грамотами відзначені студенти-географи Чижма Ольга, Карчукас Сергій та Чорней Роман, які показали високі результати.

Як відмітила член журі, відповідальна за студентську науку, доцент кафедри географії та геоекології Миргородська О.Л. «учасники олімпіади продемонстрували високий рівень знань політико-географічної номенклатури і, звісно ж, такі олімпіади будуть проводитися й у майбутньому».

Інформацію надано медіа групою "Університетський меридіан"

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись