• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Рубрика: “Як знайти своє захоплення?”

Багато людей думає, що якщо ти студент, то вільного часу на свої захоплення чи відпочинок не залишається. Ми вирішили зруйнувати ці міфи та розповісти історії студентів, які лише в університеті знайшли себе чи виявили в собі талант, який допомагає не тільки розвиватися, але й досягати успіхів. Адже найкращі роки твого життя — студентські, і це не міф, а реальність.

Перша героїня нашої рубрики — студентка факультету філології та журналістики Ксенія Троянська. “Сама не могла подумати, що знайду себе в акторському мистецтві!”

Ми поспілкувалися з Ксенією та дізналися її історію.

– Ксеніє, розкажи, з чого все почалося? Як ти зрозуміла, що тобі треба спробувати себе на сцені в театрі?

Почалося все з того, що, прийшовши на перший курс, почула про набір до молодіжного театру. Мене це зацікавило. У школі я була активісткою, завжди брала участь у різних заходах та концертах, але коли виходила на сцену, то дуже нервувала, почувала себе невпевнено. Отож, першою із причин, чому я вирішила займатися в театрі, було бажання позбавитися комплексів та відкрити себе з іншого боку. Друге - це те, що театр - синкретичний вид мистецтва, де треба вміти все, і це мені дуже подобається, адже я ніяк не могла визначитися із своїм хобі. Я й співала, й малювала, і з полімерної глини ліпила, але на чомусь одному зупинитися не могла, а в театрі всі моі вміння знадобилися

– Чи одразу тобі це сподобалося?

Так, я одразу цим захопилася й для себе вирішила, що хочу займатися серйозно. Хоч на початку було дуже складно поєднувати навчання й театр

- Як ти змогла проявити себе в Резонансі?

В Резонанс я проходила майже 3 роки, зіграла 2 ролі у виставах, окрім того була задіяна у невеличких етюдах, пробувала себе й у ролі техніка.

- Чи хочеш пов'язати  своє життя з театром?

Наразі я граю у молодіжному театрі "Палата № 6". Він був створений моїми друзями-однодумцями та безпосередньо мною. У мене великі плани на майбутнє, і звісно вони пов'язані з акторською майстерністю та театральним життям. З кожним днем все більше усвідомлюю, що хочу надалі займатися саме цим.

 - Як філологічна освіта допомагає тобі в майстерності?

Навички філолога теж потрібні актору. Наприклад, коли ми беремося за нову п'єсу, то спочатку розбираємо її й аналізуємо точно так, як і художній текст: знаходимо тему, ідею, проблематику, розбираємося, де проходить дія, який це час і т.д. Аби зрозуміти свого героя, теж треба з'ясувати, який він, які в нього звички, характер, поведінка, зовнішність, мовлення, як він ставиться до інших, як вони ставляться до нього. Цей процес дуже схожий на характеристику образу персонажа у літературі.
А нещодавно я спробувала себе ще й у ролі перекладача. "Палата №6" цієї весни презентувала нову виставу Петра Гладіліна "Інша людина", а переклад цього матеріалу з російської мови зробила я.

 - Чи допомагає тобі захоплення розкривати в собі нові таланти?

 Звісно. Оскільки ми для свого театру самі створюємо декорації, афіші, програмки, підбираємо музичний супровід, працюємо над костюмами,то ми весь час знаходимося у творчому процесі, вигадуємо щось нове, а паралельно й вчимося щось робити .

Тож, якщо ви відчуваєте, що маєте хист до акторської майстерності - не бійтеся проявляти себе та свої здібності. Головне - не стояти на місці, а шукати себе  та відкривати щось нове кожного дня.

Якщо ви хочете, щоб про ваш талант чи захоплення дізналися, пишіть на електронну пошту: [email protected]

Інформацію надано медіа групою "Університетський меридіан"

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись