• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

«Бурлеск для хора з солістами» за мотивами оперети Й.Штрауса «Летучая мышь»

26 грудня 2012 року в актовій залі мистецького факультету відбілася премьєра вистави «Бурлеск для хора з солістами» за мотивами оперети Й.Штрауса «Летучая мышь».

Це ще один проект хор-студії «Акваторія» (художній керівник ст. викладач кафедри вокально-хорових дисциплін та методики музичного виховання Гайдай Л.В.), якій до речі у цьому році виповнилося 5 років. Вистава готувалася протягом року, у ній задіяні студенти всіх курсів музичного відділення. Головні ролі виконали лауреат Всеукраїнського конкурсу Катерина Демьяненко (3 курс), Ігор Ілючек (5курс), Олександр Полуворченко (4 курс), Тетяна Кондратенко та Олександр Овчаров (1 курс).

Треба зазначити, що в цій виставі вагому роль відігравав хор студентів першого курсу, який власне виступив як окремий персонаж, з появою якого і повязана назва вистави «Бурлеск для хора з солістами», що в перекладі з італійської означає "жарт".

Робота над вокальними та хоровими партіями проводилася під час практичних занять хор-студії, а постановка здійснювалася протягом грудня.

У цьому допоміг випускник мистецького факультету Євген Скрипник, нині актор Кіровоградського обласного академічного музично-драматичного театру ім. М.Кропивницького.

Завдяки таким проектам учасники хор-студії «Акваторія» мали змогу проявити себе як виконавці. А в межах дисципліни «Режисура видовищних заходів» студенти 5 курсу отримують індівідуальні творчі завдання виконання
і реалізують себе в якості сценаристів, постановників, навіть режисерів.

Вистава пройшла в атмосфері чудового предноворічного настрою, гумору та запальних жартів у яскравих барвах маскараду.

 

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись