• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

У педагогічному університеті презентували роман-трилогію відомого письменника

Нещодавно, 9 березня, у Кіровоградському державному педагогічному університеті імені Володимира Винниченка презентували роман-трилогію “Гріх і честь” відомого прозаїка, поета, публіциста,сатирика та громадського діяча - Віктора Олексійовича Погрібного.

На зустріч з письменником завітали викладачі, студенти педагогічного університету, прихильники творчості, друзі. Привітав автора з виходом книги перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко.

До речі, не дивно, що презентація пройшла у святковий та знаковий день для самого Віктора Олексійовича, у день народження Тараса Григоровича Шевченко. Кобзар наситив його серце з самого дитинства і вже до скону наповнив гнівом до несправедливості...
Під час презентації автор розповів, як виник задум для написання книги та приділив увагу головним моментам з художнього тексту, охарактеризувавши головну героїню Ганну Кравець. Підкреслив, що для молоді ця книга буде доволі актуальна.

“Автор поділився частинкою себе, тому ця книга стала успіхом нашого степового краю”, - зазначив під час виступу член Спілки письменників, проректор з наукової роботи, доктор філологічних наук, професор Сергій Павлович Михида. Зрозуміти автора, його глибоку думку, донести до читача задум та оцінити роман допомогли високі експерти: перший заступник голови Національної спілки письменників України Володимир Шовкошитний, Доктор філологічних наук, професор, завідувач кафедри української літератури Григорій Дмитрович Клочек, Кандидат філологічних наук, доцент кафедри української літератури  Оксана Олександрівна Гольник та Заслужений журналіст України, доцент кафедри видавничої справи та редагування Василь Васильович Бондар.

«Серед найяскравіших вражень зустрічі - образ гордої, сильної духом Ганни Кравець, яка від приборкання коня дійшла навіть до приборкання звіринцю Верховної Ради, та Європейського конгресу. Коли говорять про дівчину з села, одразу згадується " на ній латана свитина, на плечах торбина, а в руках- ціпок", правда ж? Проте за розмовами про образ жінки в українській літературі ще раз переконалися: треба вже переписати заново той прообраз! Бо нехай вже "буде син і буде мати, і будуть люди на землі", а не лише плаксії, та й ті всі ходять босії. Шануйтеся, люди, стійте обома ногами, і краще роззутими, на своїх пріорітетах, високих моральних цінностях і буде вам щастя. Про це говорить і Шевченко, і Погрібний. 

А ще кожному, мабуть, захотілося побувати в саду Віктора Олексійовича, про який скільки розповідали. Талановита людина талановита у всьому. Сказати б навіть найталановитіша. І саме на таких Атлантах і тримається небокрай української літератури.», - поділилася своїми враженнями студентка другого курсу факультету філології та журналістики Марина Козирєва.

Інформацію надано медіа групою "Університетський меридіан"

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись