• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

V Міжнародна науково-теоретична конференція «Філософські, методологічні та психологічні проблеми права»

17 листопада 2012 року в Національній академії внутрішніх справ (м.Київ), за підтримки Всеукраїнської асоціації філософії права і соціальної філософії та Асоціації психологів України, у рамках відзначення Всеукраїнського тижня права, відбулась V Міжнародна науково-теоретична конференція «Філософські, методологічні та психологічні проблеми права».

Вступну доповідь розпочав ректор НАВС професор Коваленко В.В., яка була присвячена «Методологічним проблемам кримінально-правових наук». Наступним доповідачем, був голова Конституційного Суду України Головін А.С., який освітлив проблеми застосування положень статті 22 Конституції України у конституційному судочинстві запросивши науковців зосередитися на дослідженнях в викладеному вище напрямку. Доволі цікавою була доповідь професора Ковальчикової Івети з Університету Пресова Словацької республіки (Kovalčíková Iveta, PhD, University of Prešov (in Prešov) про результати проведеного аналізу документів поліції, як джерела - свідоцтв зосередженого на насильстві в сім'ї і віктимізації дитини (Discourse analisis of police sources - testimonies focused on domestic violence and victimization of a child). Не можливо залишити поза увагою також виступ академіка Національної академії правових наук України Костицького М.В., в якому він здійснив спробу філософсько-психологічного осмислення ролі і функції держави і права в епоху постмодерну.

В панелі «Філософські проблеми права» учасником конференції з Кіровоградського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка факультету історії та права був студент 4 – го курсу Улюшев Богдан, його науковий керівник старший викладач кафедри правознавства Культенко О.В.

Додаток фото в порядку посилання на осіб по тексту публікації – 4.

 

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись