• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Мистецький рух «ALLA-PRIMA» - 2012

13 жовтня біля пам’ятника Тарасу Шевченку відбувся Мистецький рух «ALLA-PRIMA», який традиційно дев’ятий рік поспіль у «День художника» проводять викладачі та студенти художньо-графічного відділення мистецького факультету, Кіровоградського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка. Його організаторами стали декан мистецького факультету – Бабенко Л. В., завідувач секцією образотворчого мистецтва та дизайну – Гарбузенко Л. В. та доцент кафедри – Стрітьєвич Т. М.

Цьогорічна програма Мистецького руху «ALLA-PRIMA» присвячена десятій річниці створення художньо-графічного відділення та мистецького факультету. Основна мета мистецького руху – ознайомити дітей та молодь міста з образотворчими техніками, надати можливість реалізувати творчі ідеї, відкрити інтерес до творчості та самовираження.

Мистецький рух «ALLA-PRIMA» відкрили начальник Управління у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації - Пастернак С.О., ректор Кіровоградського державного педагогічного університету ім. В.Винниченка - професор Семенюк О. А., завідувач секції образотворчого мистецтва та дизайну – Гарбузенко Л. В. Студенти та викладачі отримали грамоти та подяки від Обласного художнього музею та Спасо-Преображенського Собору.

Цьогорічний Мистецький рух «ALLA-PRIMA» змінив свій ракурс. Творчі майстерні спрямовувались на популяризацію класичних видів образотворчого мистецтва: графіку, живопис, скульптуру та декоративно-прикладне мистецтво.

Для дітей, молоді та дорослих були проведені майстер-класи викладачами-художниками та їхніми учнями. Неабияким успіхом користувалась майстерня з інсталяції «Я в русі «Аlla-prima»» під керівництвом Гусєвої Л. Г. Кожен зліпив себе на святі та спільно склали об’ємно-просторову композицію (інсталяцію). Вперше учасники знайомились з техніками та матеріалами ліногравюри (Давидов В. М.), пастелі (Гусєва К. В.), колажу (Малежик Ю. М.). За справжніми професійними мольбертами, на полотнах, акриловими фарбами під керівництвом студентів Пунгіної О. А. всі бажаючі вчились писати натюрморти з натури. У напрямку декоративно-прикладного мистецтва працювали творчі майстерні з художньої кераміки (Кулініч Л. О.), малюнку на склі (Мусієнко М.), стінопису (Житарь К.), які знайомили з творчістю Марії Приймаченко та традиційним розписом українських осель. В один прийом, методом «аlla-prima», Стрітьєвич Т. М. та її студенти навчили створювати пейзажі.

В галереях Мистецького руху «ALLA-PRIMA» було представлено відразу 10 виставок: «Штрих та лінія», «Соло для Zoo», «Сліди небачених тварин», «Стінопис», «Калейдоскоп», «Мелодія ткацтва», «Відкрий для себе Україну» (виставка пленерних робіт), «Подих» (персональна виставка студентів художньо-графічного відділення – Семеняченко Світлани та Рябцевої Насті).

«Музичний креатив» під керівництвом Інги Шевченко та звуковий супровід від Геннадія Бродського надав святу емоцій.

Як завжди, працювала Мистецька крамничка, де можна було придбати сувенір на згадку, перейнятися творчими ідеями, новими думками, познайомитися з новими формами, напрямками, техніками виконання.

У Мистецького руху «ALLA-PRIMA» є свої прихильники, постійні учасники, які підростають з кожним роком та з нетерпінням чекають наступного свята, а випускники шкіл – можливості навчатися на художньо-графічному відділенні мистецького факультету Кіровоградського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка.

 

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись