• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

24-27 серпня 2012р. у розважальному комплексі «Сонечко» (АР Крим, поблизу Євпаторії) відбувся фінал Міжнародної програми «Студентська республіка-2012». Проект проходив 14-й раз. Тема фіналу - «Україна моєї мрії»

Майже 1000 активних учасників зі всієї України протягом 3-х днів створювали квазі-державне утворення «Студентська республіка», де були свої закони, органи влади, територія, валюта, партії, виборча кампанія тощо. А кульмінацією гри стали вибори Студентського президента та депутатів Студентського парламенту України. Своїми враженнями від перебування там з нами поділилася студентка 3-го курсу ФФЖ Аліна Олексієнко.

Якщо з 24 по 27 серпня ви просиділи вдома, або просто пролежали цей час на дивані, то хочемо вас дуже засмутити.. . Адже саме у цей час у РК «Сонечко» поблизу Євпаторії пройшла наймасштабніша подія року – мульти-фестиваль «Студентська республіка»! Тема цьогорічного фіналу - «Україна моєї мрії», тож студенти Кіровоградщини їхали у Крим не лише поніжитись на пляжі, а й пограти у захоплюючу політичну гру…

Скажу чесно, ці 4 дні промайнули, як одна мить! Безліч тренінгів, фестів, майстер-класів та просто незабутніх вечірок! Часу на сон майже не залишалось, але пропустити хоч годинку такого дійства ну ду-у-уже не хотілося! Цього року Кіровоградську команду очолив наш Студентський мер – Віталій Слюсаренко, студент Кіровоградського державного педагогічного університету ім. В. Винниченка.

Вже першого дня, щойно встановивши намети, наша делегація розпочала активну агітацію, тусовку і взагалі, швидко «увімкнулась у гру». Розміщений прямо на узбережжі намет з написом «Кіровоградщина вітає гостей мульти-фестивалю „Студентська республіка”!» не помітити було просто неможливо! Крім того, наші Dj-ї забезпечували собі і гостям цілодобовий драйв — коли на «Нічній Тусі» лунали останні треки, всі охочі продовжити вечірку «хоч на годинку» неодмінно йшли у гості до нас, або до наших сусідів (до того ж, не лише „республіканських”, а й географічних!) – з міста Дніпропетровська.

Без діла у нашій делегації не сидів ніхто: хтось займався політичною грою, відвідуючи всі пленуми і кластери; хтось грав у спортивні ігри та фести; хтось цілодобово розважав публіку, і навіть не важливо, як саме – за Dj-ським пультом або з мікрофоном; а хтось невтомно працював на ниві журналістики у студреспубліканських газетах. Хоч Президента ми, на жаль, не «взяли», але Віталій Слюсаренко зайняв почесне 2-ге місце у виборах, тобто став Віце-Президентом. А представник нашої команди - Олександр Прадіденко – був обраний депутатом Студентського парламенту України. Крім того, Кіровоградська команда стала абсолютним чемпіоном з міні-футболу, посіла 1-ше та 3-є місця у чемпіонаті з волейболу, а також стала бронзовим призером в конкурсах аматорського відео та битві Dj-їв.

Але на політиці життя не обмежується, правда? На мою думку, найважливішим було те, що на ці 4 дні ми стали справжньою командою: єдиною, згуртованою та цілеспрямованою. Ми поставили для себе ціль, і кожен своїми зусиллями наближав команду до неї. Кожен зміг стати кимось у нашій маленькій державі, тож ми встигли не лише попрацювати, а й відпочити в останній день на пляжі всі разом! Відчуття, що ти належиш до колективу ( чи краще – команди!) – незабутні! Якісь фрази чи жарти, які розумієш з першого слова; пісні, які надовго засідають у голову та навіть сняться вночі та багатозначні фрази «А пам’ятаєш?..» від нових друзів…. Емоції – це те, що не купиш за гроші, не поставиш у шафу чи не законсервуєш «до кращих часів». А саме це і найголовніше на Студреспубліці – збагатитися емоціями на весь рік!

Ми спілкувались, грали, працювали та просто розважались. Щоб зрозуміти всю суть Студреспубліки, треба просто взяти у ній участь! Спробуйте підняти себе з дивану наступного року і, повірте, - ви не пожалкуєте!

 

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись