• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Успіх у дрібничках

Марія Драгунова навчається на факультеті філології та журналістики у 43 групі. У свої 21 вона успішно закінчує університет та займається хенд-мейдом. Напередодні новорічних свят Марія з радістю погодилася розповісти про своє хобі.

img 01

– Ким ти працювала до цього?

– Офіційно я ще ніколи і ніде не працювала, проте до підробітку завжди із задоволенням бралася, тому ціну грошей знаю вже давно. 

– Як зрозуміла, що хенд-мейд – твоє?          

- Почалося це два роки тому, коли в пошуку подарунка на день народження своєму коханому я натрапила в мережі інтернет на майстер-клас із кавового дерева. Я людина творча, тому мене одразу захопила ця ідея. Так з’явився на світ мій перший хенд-мейд виріб. Проте нещодавно, переглядаючи свої дитячі фото, я випадково натрапила на світлину, де я маленька сиджу за столом серед неймовірного безладу із пластиліну, жолудів, каштанів, різних клаптиків тканин, і роблю маленьких чоловічків з цих матеріалів. Ось тут я зрозуміла, що любов до хенд-мейд у мене з дитинства. І тому, можливо, той випадок із подарунком просто нагадав мені про моє захоплення, а не став поштовхом до початку роботи майстра хенд-мейду. 

img 02

– Які проекти ти втілюєш/ втілила в  життя?

– На сьогодні я працюю над бакалаврським проектом, робота над яким безпосередньо пов’язана з моєю творчістю.  Це буде дитяче видання, ілюстрації якого будуть створені шляхом фото-інсталяції моїх хенд-мейд героїв. Це дозволить моїм іграшкам ожити та заграти по новому. Чесно кажучи, я дуже хвилювалася чи зможу самостійно створити успішне видання, яке було б не соромно представити, як бакалаврську роботу. Проте мені дуже пощастило, тому що на кафедрі видавничої справи та редагування працюють неймовірно творчі та цікаві люди, які знаходять індивідуальний підхід до кожного зі студентів. Ткаченко Ірина Анатоліївна запропонувала мені застосувати в роботі мої сильні сторони (створення хенд-мейд іграшок) і таким чином виникла ідея створення саме такого видання. Тепер робота над бакалаврським проектом стала не просто моїм зобов’язанням перед університетом, викладачами та одногрупниками, а цікавим процесом для мене.

– Які в тебе  є новорічні іграшки, вироби?

– Взагалі Новий рік – найкраще свято для майстрів хенд-мейду, адже саме в цю ніч хочеться поринути з головою в новорічну казку та подарувати любов і тепло своїм рідним та близьким. А подарунок зроблений своїми руками завжди містить у собі частинку душі її автора. У цьому році найбільшим попитом користуються мавпочки, тому що 2016 рік –– це рік Вогняної Мавпи.

– Що або хто тебе надихає? 

– Конкретно назвати, що або хто мене надихає я не можу. Проте можу сказати, що люди, які цінують мою працю та захоплюються нею, надають мені більше сил та бажання працювати далі. Не буду приховувати, мене дуже тішить, що я можу заробляти кошти на своєму хобі, проте схвальні відгуки моїх покупців –– це найприємніше у моїй роботі.

– Чи є якась мрія на майбутнє, пов'язана з хенд-мейдом?

– Раніше я б і подумати не могла, що моє захоплення може перетворитися на роботу. А зараз мені дуже хочеться і надалі продовжувати займатись улюбленою справою, заробляти на цьому кошти та приносити людям радість.

– Щоб ти побажала людям, які починають свою справу?

– Мені здається, що найголовніше в цій справі –– це віра в себе та свої сили. Навіть якщо щось не отримується з першого разу, ні в якому разі не можна опускати руки.

Поспілкувавшись із Марією, можу сказати, що її творчість та креативність  надихає на створення чогось своїми руками. Однозначно скажу, що треба пробувати себе в різних сферах, не губити дитячих занять та мрій і впевнено крокувати до своєї цілі та своїх бажань. Усім вам бажаю знайти цікаве заняття, яке б прикрашало життя та створювало радісну атмосферу. Не бійтеся мріяти та втілювати в життя свої думки.

Курята Летиція,
студентка 13-ї групи факультет філології та журналістики      

Інформацію надано медіа-групою «Університетський меридіан»

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись