• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Концерт лауреатів Міжнародного та Всеукраїнських конкурсів виконавців на народних інструментах (баян) серед студентів педагогічних вищих навчальних закладів та музичних училищ України

У кінці березня в актовій залі мистецького факультету відбувся концерт лауреатів Міжнародного та Всеукраїнських конкурсів виконавців на народних інструментах (баян) серед студентів педагогічних вищих навчальних закладів та музичних училищ України Анатолія Савсюка та Владислава Сурженка – клас заслуженого працівника культури України, доцента кафедри музично-теоретичних та інструментальних дисциплін Миколи Гейченка.

На концерті прозвучали твори Й.С.Баха, Д.Скарлатті, В.Золотарьова, А.Кусякова, Є.Дербенка, В.Семьонова та ін.

Високий професіоналізм, досконалу виконавську техніку, вправне володіння специфічними прийомами звуковидобування, артикуляції продемонстрував Анатолій Савсюк. Яскраво і натхненно прозвучала в його виконанні Соната В’ячеслава Семьонова, Співуче і розлого, широко і масштабно була виконана ним імпровізація на тему російської народної пісні «Соловейко». Бурхливими оплесками нагородили слухачі виконання А.Савсюком варіацій на тему М.Богословського «Московський візник».

Варто відзначити академічну спрямованість концертної програми Владислава Сурженка. Прелюдія та фуга до мінор (ДТК, т. І) Й.С.Баха, Соната № 18 Фа мажор Д.Скарлатті засвідчили, що виконавець володіє широким спектром засобів виразності класичної музики.

Кульмінаційною вершиною виступу баяністів стало виконання Владиславом Сурженко Концерту для баяна з оркестром Владислава Золотарьова. Партію фортепіано виконала Маріанна Максименко.

Виступ студентів-баяністів дістав високу, схвальну оцінку слухацької аудиторії.

 

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись