• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Огляд молодої кіровоградської музики: від металу до реггі

Сучасний студент і музика – поняття нерозривні, як четверта струна класичної бас-гітари. Є в нашому університеті люди, які музику не тільки слухають, але й створюють. Кожен знайшов у ній щось своє: одні – адреналін і драйв, інші –ендорфін і спокій.

Тим, хто полюбляє «важкеньке», буде цікаво дізнатись про студентів мистецького факультету – Дениса Федоренка та Віталія Маслюкова. І хоч Денис уже давно випускник, а Віталік тільки в процесі навчання, обидва вони зараз є учасниками впізнаваного на всеукраїнській андеграунд-арені метал-бенду KillScream.

img 01

Групубуло створено у 2012 році.За своє недовге існування вона встигла глибоко запасти в душі місцевих «металюг», а також гучно про себе заявити за межами нашого міста. Хлопці ділили сцену з Morphine Suffering та Defiler – українськими та американськими зірками core-музики. Отож, кому не вистачає екшену, хто не проти поштовхатися під важкі гітарні рифи та кулеметні бласт-біти, тому пряма дорога на концерт цих парубків. За словами Дениса, у Кіровограді він відбудеться 16-го грудня. Деталі можна буде знайти на офіційній сторінці VK.

Сам Денис не боїться експериментів і труднощів, тому приєднався до ще однієї перлини кіровоградської музики – гурту «Десь чули». У новому колективі він виступає вже в ролі вокаліста. Основний напрям – фанк, україномовний, до речі. Три концерти вже позаду. Тому, хто їх ще не чув, доведеться чекати наступного концерту, який відбудеться у листопаді-січні у стінах тайм-клубу «Берлога».

Не будемо обмежувати себе одним музичним жанром. Тому перейдемо від дєт-металу і фанку до позитивних вібрацій реггі. На них розуміється Moraman. Роман (справжне ім’я) – колишній студент факультету іноземних мов КДПУ ім. В.Винниченка. Реггі почав слухати у 2009-му і кілька років потому так поринув у ямайську музику, що і сам став писати та співати.

img 02

24-го жовтня у «Берлозі» відбулась презентація нового альбому Романа. Цікавим є той факт, що це перший(!) реггі-концерт в історії нашого міста. Були зроблені певні висновки, і Moraman готовий організовувати такі концерти й надалі. І якщо говорити про Кіровоград, то наступний чекає нас зимою. Знайти інформацію легко, увівши ім’я виконавця у VK. 

«Безліч людей страждають і жаліються. Це треба якось виправляти. Найкращий інструмент, який я знаю – це музика. У моєму випадку – це реггі, даб, даб-а-даб, дансхол. Усім миру, любові та поваги», – говорить виконавець.Дійсно, варто більше звертатися до мистецтва - воно змушує мислити.

Стас Чабанюк, студент 23-ї групи
факультет філології та журналістики

Інформація надана медіа-групою «Університетський меридіан»

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись