• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Виставка «Кроки до успіху»

17.11.2015 В КІРОВОГРАДСЬКОМУ ОБЛАСНОМУ ХУДОЖНЬОМУ МУЗЕЇ ВІДКРИВАЄТЬСЯ ВИСТАВКА «КРОКИ ДО УСПІХУ». Вперше на виставці представлені навчальні семестрові роботи студентів художньо-графічного відділення мистецького факультету КДПУ ім. В.Винниченка з академічного рисунку та живопису.

Своє свято – День студента – студенти художньо-графічного відділення мистецького факультету Кіровоградського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка відзначають виставкою робіт з академічного рисунку і живопису.

news 2015 11 16 09 28

Вже традиційною для обласного художнього музею та художньо-графічного відділення мистецького факультету стала виставка дипломних робіт студентів, яка є підсумком їх навчання та демонстрацією набутої майстерності. Однак, нинішня виставка, для якої обласний художній музей гостинно надав свої зали, покликана презентувати роботи, що є тими кроками, які роблять студенти до своєї майстерності.

Як відомо, підґрунтям творчості та основою образотворчої підготовки є академічний рисунок і живопис. «Навіть за геніального таланту, тільки великі трудівники можуть досягнути в мистецтві абсолютної досконалості форм. Скромна потреба у праці є основою будь-якого генія» - зазначав відомий художник І.Рєпін.

Щоденні студії в майстернях сприяють розвитку художнього бачення й набуття практичних умінь та навичок студентів. Навчальні програми з рисунку й живопису спрямовані на теоретичне вивчення та практичне опанування таких розділів, як: «Зображення гіпсових геометричних тіл», «Натюрморт», «Гіпсовий орнамент» та «Капітель», «Гіпсова голова», «Зображення живої голови людини» та «Портрет», «Фігура людини», що впливають на формування глядацької свідомості та результати процесу навчальної художньо-творчої діяльності.

Одним з важливих аспектів процесу навчання академічному рисунку та живопису є композиційна діяльність студентів. Не менш важливим, у процесі навчання, є оволодіння прийомами і техніками зображення, які передбачають використання різних матеріалів, таких як: акварель, гуаш, олійні фарби, м’які графічні матеріали (сангіна, вугіль тощо).

Всі ці різновиди навчальних завдань, матеріалів і технік можна побачити у виставковій залі. Навчальні роботи студентів – це ті кроки, які наближають майбутніх фахівців до майстерності та професійного успіху.

Кафедра
образотворчого мистецтва та дизайну
Любов Гусєва, викладач

Інформація надана медіа-групою «Університетський меридіан»

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись