• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Учасники проекту TEMPUS відвідали Римський університет «Sapienza»

Делегація учасників проекту TEMPUS від трьох українських ВНЗ відвідала Римський університет «Sapienza». Кіровоградський державний педагогічний університет представляли завідувач кафедри ПМСЕ, професор Авраменко О.В. та завідувач кафедри інформатики, доцент Паращук С.Д.

У ході роботи делегації відбулися такі заходи: Семінар з теорії і практики освітніх вимірювань, Круглий стіл виконавців проекту, зустріч з деканом факультету економіки університету «Sapienza», Координаційна нарада з виконання проекту.

Під час семінару з теорії і практики освітніх вимірювань представники української делегації розповіли про стан впровадження в Україні освітніх програм бакалаврського та магістерського рівня з підготовки фахівців у галузі освітніх вимірювань, обговорили зміст проекту галузевого стандарту спеціальності 8.18010022 “Освітні вимірювання”. Колеги з Італії розповіли про особливості системи оцінювання рівня навчальних досягнень вступників та студентів в італійських університетах.

Під час зустрічі з деканом факультету економіки університету «Sapienza» Джузеппе Чікароне та роботи Круглого столу обговорювався досвід України та Італії з реформування системи освіти у відповідності до Болонського процесу.

Представник МОНмолодьспорту С.І. Бондаренко розповів про роботу над проектом нового закону України про вищу освіту. Завідувач кафедри професор Джорджіо Аллева та професор Раймондо Манка розповіли про роль органів влади у системі вищої освіти Італії, програми для іноземних студентів, взаємодію італійських університетів з роботодавцями, відповіли на численні запитання представників української делегації.

У вільний від роботи час члени делегації мали змогу ознайомитися з історією та сучасним життям Вічного міста.

 

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись