• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

УРОКИ ТВОРЧОЇ МАЙСТЕРНОСТІ

img 01Початок нового навчального року для студентів четвертого курсу художньо-графічного відділення мистецького факультету (43 група, викладач Гусєва Л.Г., старший викладач Кулініч Л.О.) ознаменувала зустріч з відомим художником Феліксом Михайловичем Полонським.

Зали Художньо-меморіального музею ім. О.О. Осмьоркіна, де проходила виставка відомого майстра, гостинно відкрили двері, й студентів зустріли провідний науковий співробітник музею, заслужений художник  А.М. Надєждін та сам автор — господар виставки, член Національної спілки художників України, художник Ф.М. Полонський.

Надзвичайно важливою та цікавою була розповідь-бесіда майстра зі студентами. Фелікс Михайлович поділився своїм багатим життєвим та творчим досвідом. Чорно-біла та колірна графіка, живописні твори майстра захоплювали своїми композиційними рішеннями і досконалою технікою виконання. Різноманітна тематика та різноплановість представлених на виставці композицій розкривала світогляд художника і демонструвала його працелюбність та натхненну творчість.

У двох виставкових залах, на жаль, не можна помістити всіх творів художника, адже його великим захопленням є монументальне мистецтво. Однак, у станкових роботах відчуваються навички монументаліста: це і лаконічність трактування художніх образів, необхідна й достатня деталізація, досконале володіння композиційними прийомами й засобами, виразність художньої образотворчої мови майстра.

Роботи художника, його розповідь стали своєрідним майстер-класом для студентів – майбутніх фахівців своєї справи. Продовженням зустрічі стало обговорення й аналіз студентами представлених на виставці робіт. Обмін враженнями від робіт художника вказував на те, що майстер вміло доніс до глядача свої ідеї та образи. А студенти, зі свого боку, показали володіння мовою композиції, образотворчого мистецтва, яка так необхідна для уміння прочитувати думку автора, виражену у символах та художніх образах.

Такий початок нового навчального року додасть наснаги студентам у навчанні та сприятиме їх творчим здобуткам.

Інформація надана Науковим відділом

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись