• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

КОМПОЗИТОРСЬКА МАЙСТЕРНІСТЬ МАЙБУТНІХ УЧИТЕЛІВ МУЗИЧНОГО МИСТЕЦТВА

img 129 червня 2015 року  в актовій залі мистецького факультету студенти VIкурсу денної  та заочної форм навчання  складали творчий іспит  з «Основ композиторської майстерності» під керівництвом доцента кафедри музично-теоретичних та інструментальних дисциплін Т.Б.Стратан-Артишкової. Свій творчий проект студенти назвали «Згадай про мене знов».

Молодь презентувала власні композиції, які сповнені щирими почуттями, теплом та творчим натхненням. Вібрації, що надходили від "живих" інструментів, магія голосу, що заповнювала простір не залишили байдужими глядачів. Тематикою для своєї творчості  юні композитори обирали українську інструментальну музику, яка дуже колоритна і неповторна, образна і завжди дивує, відроджує неповторні почуття. Студентка Н.Шкурат у творі «Полька-веселунка» задіяла хореографів з 22 групи, а твір «Роздум» вона написала для домри та баяна. Баян є улюбленим інструментом М.Задеряки, який познайомив слухачів з щойно написаними творами ,,Українська прогулянка’’ та ,,Мініатюра’.’

Коли лине мелодія, то відчуваєш, що твоя душа тріпоче, ніби птах крилами, виривається з глибин і хоче злитися в одне ціле з яскравим, швидкоплинним, мінливим світом чарівних звуків. Саме такі почуття викликав у слухачів фортепіанний  твір «Роздум» написаний А.Джегалюк. Інструментальний твір «Миттєвість» І.Бушко виконала зі своїм педагогом А.М.Чанковською. Чарівний дует вразив звучанням слухацьку аудиторію. В інструментальних творах ,,Елегія’’ і “На вулицях Парижу’’,   студентка А.Лисенко передала найпотаємніші емоції, почуття, мрії. Останнім прозвучав твір Д.Дивляш, який мав назву «Калина» (для фортепіано, голосу і скрипки). Партію фортепіано виконував автор, вокал – М.Козонак, скрипка – О.Шерстюк.

У своєму творі авторка в образі Калини змальовує Україну, і намагається донести до кожного серця, що Ми – майбутнє  України. Що своїми знаннями, працею, здобутками підносимо іі культуру. Тож будьмо гідними своїх предків, любімо рідну землю, бережімо волю і незалежність України, поважаймо свій народ і його мелодійну мову. Шануймо себе і свою гідність, і шановані будемо іншими!

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись