• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

ДЕНЬ ПЕРЕМОГИ ТА ВШАНУВАННЯ ПАМ'ЯТІ

img 057 травня 2015 року у Кіровоградському державному педагогічному університеті імені Володимира Винниченка відбувся концерт, приурочений до Дня пам’яті та примирення і відзначення 70-річчя з Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Актова зала університету була вщент заповнена, а на почесному місці сиділи найшанованіші гості – ветерани та учасники АТО.
Вступне слово взяв доктор педагогічних наук, професор, проректор з наукової роботи, завідувач кафедри теорії та методики технологічної підготовки, охорони праці та безпеки життєдіяльності Микола Ілліч Садовий. Доктор педагогічних наук, професор Сергій Гаврилович Мельничук привітав усіх із цим визначним пам’ятним днем та подякував ветеранам, учасникам бойових дій. Їхня відвага, подвиг подарували людству мир, завдяки їм не одне покоління мало можливість жити під мирним небом і не знати, що означає страшне слово «війна». 

Головними учасниками святкової програми на сцені актової зали університету були творчі колективи: лауреати Міжнародного фестивалю-конкурсу  «Слов’нський вінець» (Болгарія) оркестр народних інструментів «Степові зорі» (керівник Зоя Стукаленко) та народний хор «Дивоспів» (керівник Наталія Медведєва, хормейстер Людмила Поворозко), які представили глядачам святкову програму і просто захопили усіх чудовими концертними виступами. Згодом у глядачів з’явилась унікальна можливість переконатись у багатогранності особистості студентів мистецького факультету. Секрет полягав у незліченій кількості талантів, які виявляються у прагненні пов’язати своє життя з обраною професією – вчитель музичного мистецтва. Свою майстерність презентували студенти V курсу Марія Смілянець, Діана Сегеда,  Олександра Сербул, студент ІІ курсу Віталій Присяжний та студент І курсу Артем Зубенко.

Заслужений артист України, доцент Сергій Дьомін проникливо заспівав рядки з відомої фронтової поезії Костянтина Симонова «Жди меня» та з оркестром народних інструментів презентував пісню «Ровесники» на музику Олександра Білаша та вірші Олександра Підсухи. У «Ровесниках» по-особливому  представлено звернення до мотиву стосунків між дітьми й батьками, але цю проблему показано у пісні досить незвично. Молодий поет розповідає нам, що став ровесником свого батька, оскільки той загинув у двадцять три роки, так і не побачивши сина. З вірша ми дізнаємось про те, що, напевно, батько поета загинув смертю героя. Син відчуває почуття надзвичайної гордості за нього, його переповнює палке бажання бути гідним сином такого воїна: «Без вагання я пройду твої дороги, подвиг повторю».

У виконанні оркестру та хору, солістки – випускниці мистецького факультету Світлани Маркович, яка безумовно справила враження на публіку, прозвучала легендарна пісня Анатолія Пашкевича на вірші Миколи Негоди «Степом», яку називають піснею-реквієм по загиблим солдатам під час Великої Вітчизняної війни.

Організацію і підготовку студентів до концерту здійснювали викладачі мистецького факультету Л.В. Гайдай, З.М. Стукаленко, Н.М.Медведева та Л.А.Поворозко.

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись