• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

«МОЕЙ ДУШИ ВЫСОКАЯ СТРУНА…»

Саме так назвав зібрання із 23 романсів у власному виконанні старший викладач кафедри образотворчого мистецтва та дизайну мистецького факультету Кіровоградського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка художник за фахом і музикант в душі Валерій Миколайович Давидов.

Презентація альбому відбулася в науковій бібліотеці в присутності викладачів і студентів університету. Знайомство широкого загалу зі здобутками неординарної особистості, запитання та відповіді й, звичайно, пісні… Особливий тембр голосу, досконала гра на гітарі – все це на добру годину заворожило учасників заходу.

Коротка біографічна довідка

Давидов Валерій Миколайович – старший викладач кафедри образотворчого мистецтва та дизайну мистецького факультету Кіровоградського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка.

Валерій Давидов у 1980 році вступив до Одеського державного художнього училища ім. М. Б. Грекова, а в 1987 – до Санкт-Петербурзького державного академічного інституту живопису, скульптури й архітектури ім. І. Ю. Рєпіна зі спеціальності “Графіка”. Його дипломна робота (1993) – серія офортів “Спокуса” – експонувалася на виставці кращих дипломних робіт випускників інститутів ім. І. Ю. Рєпіна та В. І. Сурікова (1992–1994) в Російській Академії мистецтв в Москві та в Парижі в Культурному центрі ЮНЕСКО (1995).
З 1995 року працював директором Кіровоградського обласного художнього музею.

З 2002 року викладає в Кіровоградському державному педагогічному університеті імені Володимира Винниченка.

У січні 2005 року став членом Національної спілки художників України.

Валерій Миколайович брав участь у обласних, республіканських, міжнародних художніх виставках. Серед них: Всеукраїнська художня виставка “Жінки України – митці” (Київ, 2002); Всеукраїнська художня виставка “Мальовнича Україна” (Донецьк, 2002); Всеукраїнська виставка до Дня художника (Київ, 2003); Всеукраїнська виставка “Різдвяна” (Київ, 2003); Всеукраїнська виставка “Мальовнича Україна” (Львів, 2003); Всеукраїнська виставка “Мальовнича Україна” (Яготин, 2004); Всеукраїнська “Осіння художня виставка” (Київ, 2004); обласна виставка “Вересневі самоцвіти” (Кіровоград, 2004); виставка КНСХУ “Автопортрет” (Кіровоград, 2004); Всеукраїнське бієнале графіки (Київ, 2006); виставка членів Національної спілки художників України та студентів художньо-графічного відділення мистецького факультету КДПУ ім. В. Винниченка “Вчитель і учні” (Кіровоград, 2006).
У травні 2006 року в співавторстві з Артемом Кіндрицьким був художником-постановником спектаклю за твором Івана Франка “Лис Микита” у Кіровоградському академічному театрі імені М. Кропивницького.

Роботи Валерія Миколайовича зберігаються в Кіровоградському обласному художньому музеї, Добровеличківському краєзнавчому музеї Кіровоградської області, Кашинському музеї (Росія) та в багатьох приватних колекціях України, Росії, Європи й Америки.

Валерій Миколайович є великим аматором музичного мистецтва. Неодноразово брав участь в факультетських, університетських, міських концертах. Представляв область на республіканських звітних концертах в місті Києві. У 2011 році записав музичний альбом з 23 пісень у власному супроводі та вокальному виконанні в Кіровоградській студії звукозапису Сергія Колчина “Екватор”. Слухаючи пісні Валерія Давидова, дійсно відчуваєш унікальні властивості його прекрасного голосу, здатність до неповторної та індивідуальної інтерпретації, які тонко передають теплоту його поетичної душі. Характерною особливістю його творчості є те, що Валерій не тільки тонко й глибоко проникає в найпотаємніші куточки музичної композиції, а й добірка самих творів характеризує різнобарвну гаму його почуттів — людяність, щирість, доброту, співпереживання, притаманних творчим особистостям.

 

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись