• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

Тиждень безпеки життєдіяльності

У вищих навчальних закладах освіти для вироблення сучасної ідеології цивільної безпеки, формування відповідного мислення та поведінки під час надзвичайних ситуацій, закріплення умінь щодо збереження та захисту здоров’я і життя під час надзвичайних ситуацій, користування засобами колективного та індивідуального захисту; засвоєння новітніх теорій, методів і технологій з прогнозування надзвичайних ситуацій, побудови моделей їхнього розвитку, визначення рівня ризику та обґрунтування комплексу заходів, спрямованих на відвернення надзвичайних ситуацій, захисту персоналу, населення, матеріальних та культурних цінностей в умовах надзвичайних ситуацій, локалізації та ліквідації їхніх наслідків запроваджені навчальні дисципліни "Цивільний захист" та "Безпека життєдіяльності".

У процесі опанування навчальним матеріалом студенти виконують розрахунково-графічну роботу з питань моделювання сценаріїв виникнення і розвитку НС, прогнозування наслідків їхнього впливу на адміністративні територіальні одиниці, об’єкти господарювання та населення, що мешкає поблизу.

Під час вивчення дисципліни «Цивільний захист» студенти мають можливість засвоїти методи переконання і беззаперечного підпорядкування осіб, що знаходяться в ступорному, депресивному, байдужому й особливо суїцидальному станах.

14 жовтня 2014 року для студентів освітньо-кваліфікаційного рівня «магістр» проведено практичне заняття з теми «Надання психологічної допомоги у надзвичайних ситуаціях» з відпрацювання надання допомоги при істериці, плачі, ступорі, нервовому тремтінні, апатії та інших психологічних станах. Наголошено, що вчитель, дотримуючись певних рекомендацій і володіючи інформацією про особистісні особливості потерпілого, може в екстремальних обставинах надати необхідну психологічну допомогу, вчасно визначити несприятливі психологічні стани й звернутися за допомогою до фахівця.

17 жовтня зі студентами 21 групи фізико-математичного факультету проведена бесіда з питань уникнення враження мінами і вибухонебезпечними предметами.

15 жовтня 2014 року для студентів освітньо-кваліфікаційного рівня «магістр» прочитана лекція на тему “Організація забезпечення протипожежного захисту”, на якій студенти ознайомлено з основами пожежної безпеки та основними організаційними заходами щодо забезпечення протипожежного захисту. Для студентів 5 курсу фізико-математичного факультету проведена екскурсія до пожежно–рятувальної частини та пожежно–технічної виставки–музею м. Кіровограда.

Інформація надана науковим відділом.

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись